Det elektriska är klart.
Det fanns inte någon taklampa innan i hallen. Det skall vi ha nu, men en armatur behöver skaffas. Kabel är dragen i taket och just nu sitter där bara en lamphållare med en naken lampa. Brytaren till vänster om dörren är till taklampa. Den till höger är för ytterbelysningen, vars kabel går ut genom väggen.

De bägge dosorna som sitter närmast centralen kommer båda att hamna inne i skåpet som skall byggas. Den ensamma kabeln som går från den undre och försvinner ut i väggen går till ett utomhusuttag.

De omålade taklisterna satt där provisoriskt nu för att få dragingen rätt och är sedan nedplockade igen.

Inga säkringar har gått åt.

4 kommentarer | Läst 572 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 01:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av halvproffs ons 19 okt 2022, 06:18
Inga säkringar gått åt. Har du inte testat gränserna😉? Blir fint det där!
av totte ons 19 okt 2022, 21:23
Tack! Friskt kopplat hälften brunnet är förvisso spektakulärt men när det gäller el så vill jag hålla mig mig med hyggliga marginaler.

Minns ännu en vikarie på fysiklektionen i realskolan. Han kopplade upp en härva av lampor, brytare, reläer och andra manicker. Så ställde han in det stora strömaggregatet som stod på golvet på vad han trodde var 6 V likspänning. Bara det att han såg inte att det var en pil på ställspaksnavet som pekade på skalan utan ställde handtaget över spänningen. Vill minnas att det i stället blev sådär hundra volt växelspänning. Jädrar vilken puff och vilket rökmoln och vilka jublande tonåringar!
av Slurfi sön 23 okt 2022, 16:55
Fint med bättre lyse i hallen, där verkar det alltid behövas mer ljus.
av totte sön 23 okt 2022, 18:16
Ja förvisso, där behövs det. Har varit rätt dåligt här innan, en lampett på väggen med måttlig lyskraft.