I varje fall väggarna är färdigmålade nu. Vilket var vad som behövdes för att jag skall kunna påbörja hyllbygget. En återblick på skissen, som baseras på en måttsatt ritning.Jag har satt upp vänstra hyllväggen, en 200 mm bred furuskiva. Skruvad i väggen bakom med tre vinkelbeslag. Sen har jag fått dit första hyllan nedifrån, den är 300 mm bred och är avsedd som skohylla, därav bredden. Den ligger på smala lister skruvade i respektive sidovägg och hålls på plats av smala skruvar ned i listerna.

Det har meddelats att hyllorna skall vara naturfärgad furu med lämplig ytbehandling. Skåpsdörren skall däremot vara samma målade panel som väggarna.Det var så långt jag hann i kväll. En ytterst behaglig omväxling till senaste tidens oupphörliga målande.

5 kommentarer | Läst 646 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 01:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Mangan tis 18 okt 2022, 03:26
Hur har du gjort skissen? Ser proffsig ut.
av alias tis 18 okt 2022, 18:36
Snart är den där hallen så väldokumenterad och välkänd på forumet att du får börja benämna den "Hall of fame". 😉

MVH
Alias
av totte tis 18 okt 2022, 20:57
Har ett 2D CAD-program "Cadintosh", finns bara på en sorts dator. Exporterade ritningen och gjorde lite skuggor med Gimp, open source motsvarighet till PhotoShop.

alias: 🤣 🤣
av totte ons 19 okt 2022, 21:04
Hyllbygget är klart.Det har utgått ett påbud om att det hyllorna ska vara naturell furu, men det måste ytbehandlas på något sätt för att klara rengöring, blöta mössor och sånt samt blöta och smutsiga skor. Detta görs lämpligen inte på plats utan det hela måste monteras ner igen, vilket inte är så mycket jobb. Viktigast är att märka alla delar så att skruvhål och all tillpassning stämmer när det sen skall upp igen.

Innan dess skall det göras en dörr för den andra sidan, där centralen sitter. Dörren blir samma gråmålade panel som väggarna.
Bilagor
av totte fre 21 okt 2022, 17:55
Dörren är klar. Försedd med magnetlås och liten träknopp.Skall, som sagt målas i samma grå som panelen i övrigt.

Återstår nu att kapa till taklister, måla dessa, golvlister och foder till garderobsdörren. Och så skall hela hyllsystemet monteras ner för att klarlackas.

Sen finns avsikten att måla dörrarna, dörren mot stora rummet och ytterdörren insida. Den förra skall målas vit. Ytterdörren är ännu föremål för interna diskussioner.
Bilagor