Hej nu är det så här länge sen sist igen jag skrev här sist på nytt nästan två år snart visar väl att jag har mycket annat för mig eller bara inte har hittat lusten/tiden att skriva bara.

Vad har hänt sen sist då kan man fråga sig sist jag skrev så jobbade jag som lastbilschaufför som jag har slutat med nu då jag höll på att gå in i väggen tror jag förra våren/sommaren och vart aldrig riktigt bra efter det och då vart jobbet lidande tyvärr. Så jag fick sluta där uppsagd i månadsskiftet sept/okt och började leta utbildning nästan direkt för jag insåg att köra lastbil inte var rätt för mig det har vart kul men inte längre tyvärr. Har sökt ny utbildning och påbörjat den med i februari i år och ska bli svetsare när jag är klar med den i början av nästa år på ett ungefär 50 veckor lång är den i alla fall.
Första saken vi fick göra. En ljuslykta blev helt okej..


Sen i december förra året den 14/15e så vakande jag upp med riktigt dålig syn på ett öga(höger) plötsligt låg på 0,5/0,6 i synskärpa innan när det skedde 0,1 kanske. Var till en optiker som inte fick nån ordning på det så hon skickade mig till ögonläkare på sjukhuset i Örebro som gjorde en massa tester synfält/synskärpa/färgseende och lite mer saker.
Stora pupiller man fick av ögondroppar på sjukhuset.

Vart ivägskickad på en magnetkameraundersökning 6 dagar efter att jag hade vart hos ögonläkaren första gången. Dom misstänkte att jag hade drabbats av en synnervsinflammation och ville titta på nerven via en MR.

I alla fall fick jag veta att dom hade hittat flera förändringar i hjärnan som ögonläkaren sa när jag var på återbesök där tre dagar senare och att jag skulle få en remiss till neurologen. Så då var det bara att gå hemma i 20 långa dagar innan jag fick komma dit och jag hade väl läst på så pass mycket om en sjukdom att jag var inställd på att det kunde vara den men var inte 100 på det fören att läkaren sa det rakt ut "du har MS". Fick göra lite tester reflex/balans klarade allt utan anmärkning även lämna prover blod 12rör och göra en lumbalpunktion som inte var så kul direkt och det var i den som dom hittade vissa tecken på att jag har multipel skleros nu har jag fått börja med bromsmedicin och kommit upp på full dos.
Första versionen av medicinen 120mg. Som "bara" skulle ha kostat 2785kr per förpackning för 14 kapslar om högkostnadsskyddet inte hade funnits.
En kapsel á 240mg morgon kväll av en rätt dyr bromsmedicin 10850kr/56 tabletter/28dagar skulle den ha kostat om inte högkostnadsskyddet hade funnits. Hoppas att antalet lymfocyter håller sig på ett bra tal och inte sjunker för lågt så jag inte behöver byta bromsmedicin på nytt.

Nu är det som det är bara att gilla läget och acceptera att det har blivit så här nu går inte att ändra på det bara att hoppas att broms medicin tar bra och jag slipper biverkningar av den. Har i alla fall fått nyttja en diagnosförsäkring på Folksam som ger mig lite pengar i en klumpsumma för just MS diagnosen så det är ju lite glädjande i alla fall. Blir en ny säng och minst hälften sparat av den summan som jag får för eve regniga dagar framöver.
Har inte så mycket mer att skriva just nu återkommer kanske framöver nån gång senare i år..

2 kommentarer | Läst 358 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

svempus

Seniorhuggare

Blev medlem: lör 11 jul 2009, 19:27

Kommentarer

av totte sön 28 mar 2021, 15:56
En trist sjukdom men det har ju hänt mycket kring MS. Tidigare var det ju en säker dödsdom inom några år, numera är det många som lever både bra och länge. Får hoppas att det blir ordning på medicineringen för dig så att du får ett bra liv framöver. Så får jag förstås önska dig lycka till med nya utbildningen.
av halvproffs mån 29 mar 2021, 07:27
Totte har skrivit det som jag tänkte. Företag söker svetsare så jobb får du garanterat! Lycka till i allt framöver!