Jag har den tråkiga situationen med lungcancer i stadie 4 sedan ca 1 år, ligger under paliativvård och äter mängder med smärtmedicin och får sedvanlig behandling. Cancern har spridit sig.

Skulle idag ut och bara prova min vinsch till min fyrhjuling, men det blev lite mer, blev några kubik med hjälp av min fru. En liten hög för proffsen, men en stor hög för den som nu lider av skelettcancer där man inte vet när skelettet ger vika. För mig en stor seger i kampen mot cancer och i att bygga självkänsla för vad jag ska våga göra.

Jag har en erfaren läkare och även andra läkare så klart, man får ju ofta flera stycken idag och det de säger är att du måste fortsätta greja i din skog. De kan nämligen se många positiva effekter av att jag rör på mig i skogen och på det viset man rör på hela kroppen. Blir nästan lite konstigt när de säger fortsätt i skogen. För ett tag sedan blev jag sämre och hade en ganska stor tumör i ett revben som växer oroväckande fort. Smärtan var extrem, åt som mest ca 25 värktabletter om dagen mycket morfin och det hjälpte inte. Rent fruktansvärt. Många problem kom upp med hur ska man göra nu, när man har stadie 4 cancer så är det tyvärr lite av en dödsdom eftersom sjukvården då inte får bota en patient även om de skulle kunna detta, man får bara underhålla. Känns helt overkligt, men så är det. Många diskussioner blev det när jag blev sämre och nu fick jag känslan av att nu dör jag snart, har aldrig gjort det innan så det kanske är spännande, men har ingen brådska med att testa, det kommer förr eller senare ändå liksom. Men hela tiden håller de fast, du får inte sluta greja i skogen, precis som detta är en av de viktigaste delarna av min behandling. Jag är bara 47 år även om barnen kallar mig för gammal gubbe så är jag väldigt ung för att ha fått lungcancer. Har inte varit rökare. Så det hela är väldigt konstigt.

Statestiken och allmänna prognoser säger att jag är död om några månader, ja eller jag skulle redan vara död... Så för mig betyder denna lilla hög mycket. Men även om vården är en bunt pessimister så skiter jag i det, tänker leva ändå.

Så kom ihåg, att greja i skogen kan rädda ditt liv.

Va rädd om er.

7 kommentarer | Läst 2217 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

Skogshenke

Seniorhuggare

Blev medlem: mån 27 jan 2020, 21:14

Kommentarer

av halvproffs lör 20 mar 2021, 19:16
Fy fan va tråkigt. Jag som är 67år blir trött på mitt dåliga knä ibland. Extrem otur att få lungcancer utan att röka. Otroligt starkt av dig att skriva om detta.
Vet egentligen inte vad jag ska skriva men jag känner en som var illa ute för ett år sedan men fått behandling med det som japanen fick Nobelpris för. Han mår bra nu.
Hoppas att det går bra!!!!!
av Skogshenke lör 20 mar 2021, 19:36
halvproffs skrev:Fy fan va tråkigt. Jag som är 67år blir trött på mitt dåliga knä ibland. Extrem otur att få lungcancer utan att röka. Otroligt starkt av dig att skriva om detta.
Vet egentligen inte vad jag ska skriva men jag känner en som var illa ute för ett år sedan men fått behandling med det som japanen fick Nobelpris för. Han mår bra nu.
Hoppas att det går bra!!!!!


Jag får också den behandlingen, heter immunterarpi. Tyvärr så har det visat sig att rökning är inte den stora anledningen till lungcancer. Cancer är på grund av att immunförsvaret av någon anledning slutar fungera och man vet inte varför. Behandlingen immunterarpi är för att få igång immunförsvaret så det fungerar igen. Har fungerat bra för mig i lungan, återstår skelettet och risk för ny spridning.
Det fruktansvärda är att immunterarpi har funnits sedan över 100år men sjukvården har stoppat den hela tiden, men efter James P Allison fick Nobelpriset efter sina bevis att det fungerar så används den nu. Det håller på att revolutionera cancervården.
av Henrik- lör 20 mar 2021, 20:42
Håller med om att det är otroligt starkt av dig att du berättar. Skönt ändå att skogen hjälper dig. Härligt att bara få vara ute och greja en stund. / Henrik
av totte lör 20 mar 2021, 23:30
Oavsett hur det går så ger dig skogen en glädje och ett hopp. Vi hoppas trots allt på en framtid!
av Mangan sön 21 mar 2021, 20:23
Det var en fin bild, en sån man kan spara och titta tillbaka på länge. Man ser hur glad och stolt du är.

Hoppas du får fler tillfällen till att hugga i skogen! 👍
av sundelius sön 21 mar 2021, 23:34
Blev berörd av din text och bild
Håller tummarna för dig
av JoTh mån 22 mar 2021, 23:09
Dina ord berör. Hoppas på att det går att bromsa trots allt. Mycket bra kämpat med huggningen. Håller tummarna för dig.