Då har jag vart hemifrån i 3-4 dagar och vi har jagat och jobbat i skogen, tyvär så har inga skott avlossats och det har skett en liten fastkörning...

Det har varit en intressant vecka med en hel del motorsågning på kvällarna, fällde tex. min första grova gran med timmerstockar i och har dessutom då skotat ut med 4-hjulsdriven Ferguson med 5-spaks skogskärra, trevligt detdär.

Sedan har jag suttit på pass och jag har gått i drev, men inte sett en enda älg. skrämt upp två rådjur och sett ytterligare två rådjur till har jag gjort men ikke sa nikke, ingen älg.

Och sedan idag har det hänt lite på maskin-sidan. Det märks att dem börjar lite på min maskinkörning och vågar sätta mig ensam bakom spakarna på maskinerna. fast de vet att jag är försiktig och att jag inte tar några risker, men fyf*n va förrädisk terräng det var att köra en 901.3 i.. riktigt nära att nå vältpunkten med kranen fullt ut åt motsatt håll i en nedförsbacke som dessutom hade sidolutning. Men det hela gick bra och jag tuffade vidare ut till vägen där det var dags förarbyte och lunch. Då tog jag en promenad upp till 950:n (Gremo 950R) som i lagom tid hade fått tag i ett fullass, då ville den föraren också äta lunch så jag tog över där med och lastade av och på ett par gånger. Men sen gick allt åt pipsvängen, första lasset 20 meter från grusvägen grävde vagnen ner sig i ett surhål efter förarbytet. det tog sisådär en timma att komma ut till vägen efter bärgning och sedan höll 901:an på att blokera vägen ut när vi höll på att köra fast med den med. För min del slutade det med två lite smutsigare maskiner och en dyngsur känga.


Litet klipp från idag
fick tyvär inte med bärgningen pga. dåligt batteri i mobilen.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=i5KOeChEblo[/youtube]

Men nu tackar jag för mig så länge och säger god natt. PS. det kommer nog en uppdatering imorgon. DS.

0 kommentarer | Läst 20587 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

Lolich

Juniorhuggare

Blev medlem: tis 05 okt 2010, 21:17