Tjenis!
Förra veckan gick jag och kollegan C-kursen på skogstyrelsens kursgård i Ladvik utanför Stockholm. Vi hade tur för det var bara jag och Kalle (kollegan) på kursen denna vecka och vi hade grym personlig handledning av Kungen själv -Bertil Thyr! Vilken klippa han är alltså. Otroligt bra pedagogik och ett stooooort tålamod. :lol:
Kana på slana och allt annat som jag tyckt verkat töntigt innan fick en helt annan innebörd när Bertil visade hur jäkla lätt det är. Vi hade förmånen att få bo på Ladvik också då vi hade en bit att åka och således hela verkstaden för oss själva på kvällarna att mecka med sågarna i. Riktigt roligt var det och skönt att inte det var fler på just den kursen för då fick vi mer tid till handledning och personlig utveckling med sågen då Bertil Thyr hela tiden fanns närvarande. Mycket av det som vi gjorde på kursen har vi ju sysslat med förrut men det var riktigt nyttigt att få mer "kött på benen" och tillfälle att öva på fastfällda träd, rotvältor, träd i spänn och annat farligt i lugn och ro. Jag har svårt att förstå mej på folk som hävdar att motorsågskörkortet är onödigt och löjligt. :geek: . Jag menar det handlar ju om min egen säkerhet och det är ju bara positivt att det ställs lite krav på mej som huggare och sen känns det roligt också att man har presterat något med. Jag är nöjd med kursen och stolt över mitt ABCF-motorsågskort. Anledningen till mitt resonemang ang. utbildning är att jag märkt av en viss pesimissm över motorsågskörkortet från vissa här på forumet. Men jag går gärna fler kurser och lär mej mer av dem som vet mer :mrgreen:
[img]
Bertil Thyr och Herbsman76


2 kommentarer | Läst 29492 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

herbsman76

Medelhuggare

Blev medlem: sön 28 sep 2008, 15:48

Kommentarer

av Prorider ons 24 dec 2008, 12:27
Är det Bertil Thyr som är med i en motorsågsfilm och instruerar en man som håller på att ta motorsågskörkort? Är fruktansvärt likt den istruktören! :)
av herbsman76 tor 25 dec 2008, 21:11
Prorider skrev:Är det Bertil Thyr som är med i en motorsågsfilm och instruerar en man som håller på att ta motorsågskörkort? Är fruktansvärt likt den istruktören! :)


:mrgreen: JA VISST är det Bertil Thyr från filmerna. D e det jag menar.. lite cool att blivit utbildad av honom 8)