Inte ute då, än iaf, utan inomhus under kontrollerade former. Nämligen i curlinghallen! Japp, var start på nybörjarkursen i curling igår kl10 inne i Gävle. Blir ytterligare två lördagar framöver samt en måndag. Sen kan man om man vill skrapa ihop ett lag och delta i seriespel i lägsta möjliga division. 8)

Fick börja med att ta på specialskor med en gummisula på höger sko och en plastsula på vänster sko, och en hjälm på huvudet! Första stegen på isen var inte sååå stabila. Tanken är att man ska glida på vänstra foten och sparka ifrån med höger, kan bli lustiga scener om man skulle blanda ihop fötterna och göra tvärtemot, ingen som gjorde det dock tror jag.
Viktigt att tänka på när man kliver ner på isen: sätt ner höger fot först! Annars kan man få käka is på momangen. Riktigt halt under plastsulan.

Fick börja med att sparka runt och hitta känslan/balansen, ska tilläggas att man fick en sop också som man kunde luta sig lite extra emot men jag försökte att köra efter devisen: SLÄPP SARGEN FÖR I HE...
Nästa övning blev att slajda, som man gör när man "puttar" iväg stenarna.
Nästa steg var att slajda med sten i näven från hacket (där man skjuter ifrån med benet) utan att släppa sten.
Naturlig fortsättning var förstås att göra en komplett slajd med sten och få iväg den till boet på andra sidan. Lättare sagt än gjort att få den dit man ville.

Sen skulle man sopa framför andras stenar också, inte bara det heller. Svårt att åka med och "krafsa" lite med sopen.

Efter två timmar hade man kommit in det hela väldigt bra med balans och slajd och allt vad det heter. Finns ju lite "detaljer" att "slipa på" dock... :wink: Väldigt roligt var det, längtar redan till nästa lördag!


I skogen har det rullat på i veckan. Skotat hela veckan nästan. Hade en km till bakkant så det tog lite tid att få fram virket. Blev klar på fredag fm och flyttade upp maskineriet till Ockelbo för sju ha finkörning!

Till veckan blir det en tripp till bonde-elmia i jönköping. :surp: Ska tillägga att skogs-elmia smäller högre! :geek:

1 kommentar | Läst 23800 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

GremoNiclas

Proffshuggare

Blev medlem: ons 08 okt 2008, 09:59

Niclas Blogg
Heter Niclas och kör maskin i Gästrikland. Jobbar åt farsgubben.
Har en Gremo 950F och en Tigercat H-09.
Skriver om det som händer i skogen förstås och annat "skoj".

Kommentarer

av vajern sön 17 okt 2010, 21:29
Minns en gång för länge länge sedan fick vi prova Curling med skolan, och vad jag minns så va det fruktansvärt roligt.