idag sög jag tag i en gubbe och sa: ska inte du va tacksam att ja sliter arslet för min lön och för du ska kunna få mjölken i tetrapack eller vill du gå tillbaka till glasflaskor din jävel?!

nä det gjorde ja väl inte, men ibland lockar det..

Skogen.. ..måste nog vara ett av landets mest otacksamma yrken. vi sliter som fan på dagarna och kvällarna för våret levene. för att vi och våran familj ska få mat på tallriken. Det händer lite då å då att man läser i tidiningen om okunniga människor har skrivit en insändare där "dom" klagar på spår vid avlägget och inne på hygget eller i en gallring. Men vad som dom inte förstår är att man gör allt man kan för att förhindra spår, det är inte så att vi skiter i om det blir 1m djupa spår. sen är det ett jävla klagande när man hjular maskin 1-2km varav 1.5km är på allmän väg. de tutar å blinkar å nästan pekar finger bara för man sköter sitt jobb. har man inte en egen trailer så inte fan beställer man trailer för 2km. skulle aldrig ja göra iallafall.. om vi skulle lägga ner allting, stänga av och åka hem. bara skita i det helt enkelt så (visst det skulle ta tid) skulle nog folk se oss skogare på ett annat sätt. när det inte finns några mjölkpaket, skrivpapper, tändstickor, glaspinnar, utemöbler å framför allt dasspapper kvar i handelen.

otacksamt ja! enligt mig så är vårat yrke otacksamt! jag har aldrig fått höra från en "vanlig privat" person, "fan vilket bra jobb du gör, tack för att du ser till så det finns papper i handelen osv" och jag vet att jag aldrig kommer få höra de heller. Men så är det för alla yrken, man får nästan aldrig höra att man gör ett jävla bra jobb från en utomstående som kanske inte är så insatt i just det yrket. chefen och som i vårat fall markägaren å inköparen kan man få beröm av. men fan inte en helt främmande människa. dom står hellre å blinkar satan när man står å losar sista pinnen på avlägget eller klagar på att man kör till kl 21 på kvällarna. för dom hör maskin när det är 3km mellan huset och maskin..


våren är här å värmen kommer, glöm inte pergamentet!

2 kommentarer | Läst 27707 ggr

Mer om bloggaren

dexter

Överhuggare

Blev medlem: mån 03 aug 2009, 11:35

Kommentarer

av Goofy tis 19 apr 2011, 13:54
håller helt å hållet med. finns alldeles för många otacksamma personer i detta landet som inte vet något om hur mycke skogen ger samhllet
av totte tis 19 apr 2011, 19:32
Sen blir det du som får skäll för att du förstört skogen när det blivit ett kalhygge. Och det var ju inte du som bestämde att det skitet som skulle ner. Och det var inte du som bestämde att vi skall ha den sorts skogsbruk vi har, men du får ta skiten för det.