De va ett tagsen ja skrev här, jul å nyår är över sen länge. Julen va lugn å skön, lite grillat å några kalla öl. Nyår blev de kusten, shopping, iskall öl och har å kängerujakt med spotlight. Efter de så har de varit jobb å jobb. Ena skördareföraren har sluta så nu är de två skotare på en skördare med inge virke på backen.. kanske 2 dagars körning nästa vecka, om vi har tur. De har nämligen huggits lite i helgen. Börjar bli ganska snabb på att lasta lastbilarna, men av nån anledning så ropar dom efter wanne (andra skotaren).

Två veckor sen hade vi "lastbils maraton", de kom bil efter bil efter bil. Så wanne stod vid vältan och lasta, och ja lasta först mig själv och sen lasta bilen. Tror vi fick iväg 6 bilar på 3-5 eller nåt, hade inye så stor koll på klockan. Tvätta pickisen häromdagen! Nu är den vit och inte brun.. han ja åkte me, han hade bilen förut och han vägra göra nåt me bilen om han inte fick betalt. Use and abuse, va han rätt duktig på me.. vi får se, imorgon ska de ev. komma en kille å testa för jobbet på en skördare, hoppas han vill ha de så de blir lite fart på de hela.

De är översväming i delar av nsw, och de ska regna nästan hela febuari säger dom. Rätt illa!
Nä ja måste faktiskt rusa nu.

Catch ya later!

3 kommentarer | Läst 27523 ggr

Mer om bloggaren

dexter

Överhuggare

Blev medlem: mån 03 aug 2009, 11:35

Kommentarer

av Blivande snickare sön 05 feb 2012, 10:18
Trevligt att du kommit igång igen dexter! :-bd

Hmm varför ropar dom på kille 2. Nu har jag ju int sett era lass, men kanske ni har FÖR bråttom? Hur många travar lastar ni per bil? Kan ju vara att dom "smältter ihop" och blir svära att tömma.
av dexter mån 06 feb 2012, 06:57
Blivande snickare skrev:Trevligt att du kommit igång igen dexter! :-bd

Hmm varför ropar dom på kille 2. Nu har jag ju int sett era lass, men kanske ni har FÖR bråttom? Hur många travar lastar ni per bil? Kan ju vara att dom "smältter ihop" och blir svära att tömma.

Mina och wannes lass ser ganska likadana ut, skiljer inte mycke. Dock så är de väldigt skillnad på hur skördarn hugger. Ena föraren hugger ganska jämt, lika längder. En som hugger på helgerna är helt hopplös, stumpar och 6m långa bitar..
av Blivande snickare mån 06 feb 2012, 15:40
Vi har samma problem med en skördarförare. När han hugger enerived blir det allt mellan 0.5-6 meters bitar :evil:

Int fan går de att lasta/ köra sånt, hålls int i gripen och ser för fi¤¤igt ut när det är lastat :ymtongue: .

Andra klarar de galant med 3-6 meters bitar, mycket lättare att lasta och framföralt så hålls de innanför bankarna :-bd .