Tänk att det redan är midsommar. Våren som tog evig tid på säg att infinna sig har försvunnit och sommaren är här. Sitter just nu på altanen och skriver, lite lyx att kunna göra det. Övriga i familjen är på midsommarfirande, då min mage krånglar valde jag att stanna hemma.

Sen jag skrev sist har det hänt lite saker. Jobbet på järnvägen är ett minne blott, snart i alla fall. Det blev till slut en uppgörelse med dem, fick ett litet mindre avgångsvederlag. Dock långt i från de fallskärmar som de höga cheferna får. Till hösten blir det studier, antingen på KOMVUX eller till Trähusprojektör på Yrkeshögskolan. Har inte fått besked ännu men jag hoppas mest på det sist nämnda.

I skogen har vi planterat ca 9500 plantor, mest gran men även lite tall. Även älgen ska ju ha lite att äta...hm. Vi tog hjälp av samma grabbar som vi anlitade i höstas. Proffsigt folk som verkligen vet vad de sysslar med. Själv hade man väl fortfarande hållit på om man gjort det själv. Vi har även anlitat vår arrendator att ta hand om röjningen. Har insett att man inte hinner allt man vill göra själv så man får helt enkelt be om hjälp.

Det som tagit mest tid i anspråk i vår/sommar är renovering av stallet och hästarna. Det blev kanon bra. Hästar har köpts från Hovmantorp och Nybro. De var lite vimsiga när de kom hit men nu går det riktigt bra. Den vi köpte till barnen har det gått bäst med. Lugn och trygg. Vi tyckte att hon lade på hullet väldigt snabbt så vi dräktighets testade henne. Inget föl men hon behöver banta ca 70 kg. Min häst är jag rädd för att jag har blivit blåst på. Köpte honom i tron om att han var 12 år men det visade sig att han är 17 år. Han är född och chippad i Holland, bott i Danmark, varit i Sverige i ca 6 månader. När han kom hit hade han inte passet med, de skyllde på att det försvunnit. Med hjälp av chippet kunde jag spåra honom till Holland och fick på så sett reda på hans rätta ålder. Ringde henne jag köpt honom utav och först trodde hon mig inte och två sekunder senare skulle jag få 15 000 tillbaka. Nu har det rätta passet kommit fram så nu har jag alla papper på honom. Då jag misstänkte att allt inte var som det sagts så gjorde jag noggrann koll av hovarna med hjälp av en duktig hovslagare och hade även veterinär här. Det har visat sig att han varit fel skodd och värkad hur länge som helst. Plus väldigt öm i ryggen och halt på höger framben. Vilken jäkla soppa man hamnat i. Nu ska veterinären hit igen på tisdag och är han inte bättre då lär vi få åka söderut till Helsingborgs Region Djursjukhus. Många säger att jag ska häva köpet men då jag tycker om hästen och han har förmodligen varit en vandringspokal en stor del av sitt liv så blir han kvar här. Vet inte vem som är den stora boven i det här, hästhandlaren från Danmark som tog honom hit eller henne jag köpte honom av. Kommer förmodligen inte få svar på den frågan.

I trädgården blommar snart potatisen och löken har kommit upp. Har även satt lite morötter till hästarna. Den stora grabben går till grannen och lär sig att läsa, hon har varit lärare i ca 40 år så hon vet vad hon sysslar med. Lillgrabben gör mer hyss än Emil i Lönneberga. Kom ner en morgon och fann honom kasta ägg från altanen, kan nog inte direkt säga att jag var direkt glad just då. Nästa projekt här hemma är att vi ska få in bredband nu i sommar. Nått ska man väl få ut av de som byggt alla vindkraft runt knuten. Privat ska vi även göra en ridbana. Det blir så snart vallen är tagen och vår grävarbeten kan komma loss.
Lite semester blir det oxå, några dagar i Falsterbo, Kolmården och Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby.
Stallet redo för nya invånare


Vi fick gjuta nytt golv i boxarna.




Lady Marion och Shadow, även kallad Lillen.


3 kommentarer | Läst 8970 ggr

Mer om bloggaren

Catherine

Nykomling

Blev medlem: mån 07 maj 2012, 14:52

Kommentarer

av totte fre 21 jun 2013, 17:01
Så trevligt att hör av dig Catherine! Tråkigt med hästen, hästskojarna är tydligen inte utdöda än. Hoppas du får ordning på den stackarn, han förtjänar ett gott hem med god omvårdnad efter ett sånt liv som det tydligen varit. Heder åt er som vill göra det bästa för honom. Som vanligt trevliga bilder.

Glad midsommar önskar jag er alla!
av skördaren 2 fre 21 jun 2013, 17:25
Ser ju ut att vara fina hästar men tråkigt att dom inte kan tala sanning när man ska köpa och bra för hästen om det får stanna hos er när han bara har fått flytta runt hela sitt liv ....många har frågat om jag inta ska sälja stoet (skansaflickan )som jag har när jag inte har tid att tävla med henne men brukar tala om att gårdsfolk är inte till salu :smile:

Alla ska även ha en trevlig midssommar :smile:
av halvproffs lör 22 jun 2013, 10:58
Även vi skall ner till Falsterbo där vi hyrt ett hus under tävlingsdagarna. Malin Baryard kommer att rida frugans häst som hon fött upp själv (5-åring) Själv är jag väl måttligt intresserad (understatement). Första gången för Falsterbo för mig och det ska ju vara jättefint där. Hoppas det ordnar sig med mage och häst för dig.