Det var ett tag sedan senaste blogginlägget, men å andra sidan är det ju inte kvantitet som gäller utan uthållighet. Både i skogsvärlden och i bloggvärlden, eller hur? :wink:
Sedan senast har det förstås hänt en hel del. Jag har hunnit med att vara morfar lite längre, och har två till barnbarn på väg under första halvåret. Startat en till firma som så inledningsvis försörjs av mitt konsultade inom en helt annan bransch än skog. Köpt på mig en liten skotare - en Bison 10000 samt lite ytterligare maskiner till nya firman. Den heter XXX Skog & Mark och erbjuder bland annat skotning av mindre mängder där kunden ser fördelar med en lite maskin med låga ställkostnader. Redan fått 3 jobb att utföra så snart snön försvunnit (stockarna syns inte), et av dessa från ett större bolag. Så vi får se, kan bli en bra ide det här.
Ja en sak till, jag har tar ut heltidspension sedan några månader. gick så tidigt det bara var möjligt. Visst, man "förlorar" pengar på det, men nu räknar jag med att företaget ska snurra på i hyfsad form så det ska nog bli bra. Gillar känslan av oberoende som det medför (plus att K jobbar heltid fortfarande förstås....). Om det här kan man prata hur mycket som helst men jag satsar på att leva det jag vill maximalt nu och sen får jag ta det framtiden slänger åt mig och hantera det som det kommer. Glad jag har möjligheten, vet att inte alla har det.

I egna skogen har jag precis kommit igång med arbetet. Drog runt med en vansinnigt lång och evig förkylning, högst troligen beroende på min oförmåga att låta bli att krama barnbarnet. Så jag har nog haft alla förskolevarianter som finns. Mitt stackars immunförsvar var helt otränat på barnvirus sedan många år.
Men nog om det, är igång har haft flera härliga huggardagar, fler kommer. Lite beroende på hur vädret tänker ta vägen så åker jag ut och premiärskotar i morgon eller på lördag.

Tog några bilder senast jag var ut, kommenterar dem under bilden. Men det var den vanliga mixen av blod, svett och tårar och en massa jävla glädje och tillfredställelse!

Skotaren är redo med nya piggkedjor
Ljus framåt på plats. Var ju tvungen kapa av sargen för att få in maskin.
Bandkrängning, första för i år. Van nu så det tog inte mer än 45 minuter att fixa. Längst tid tog det att hitta på skiftnyckeln.
Töat har det men inte i min skog tydligen, fortfarande får jag pulsa till knäna för varje träd.
Granarna faller. Låter de mesta ligga som helträd. Orkar inte kapa och brossla i djupsnön. Drar in dem till skotaren sen och gör det där.
Perfekt kojmat!
Lunchpaus i varmkoja med solvärme som plus
Äntligen uppe vid rået - har röjt fram ca 250 m väg. Enklare nu när jag inte behöver tänka på vändplan
Före tövädret kom - så vackert.
4 kommentarer | Läst 1187 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

Uvskogen

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: sön 20 jul 2008, 18:33

Uvskogens skog i ord och bild

Kommentarer

av Erre tor 14 feb 2019, 23:15
Härligt med barnbarnet. Och att fler är på väg. 👍
Rejält med snö hos dig.
Hoppas den sjunker ihop lite så du får börja testa nya pärlan skarpt.
av totte tor 14 feb 2019, 23:53
Om det här kan man prata hur mycket som helst men jag satsar på att leva det jag vill maximalt nu och sen får jag ta det framtiden slänger åt mig och hantera det som det kommer. Glad jag har möjligheten, vet att inte alla har det.


Du gör det så rätt tycker jag, passa på att ha så roligt och intressant det bara går medan orken och möjligheterna finns. Med tiden kommer man dit där orken inte finns längre, men det tror jag man står ut med rätt bra om man vet att man gjorde det bästa av de möjligheter man hade. Fast dithän hoppas man förstås att det dröjer länge.
av sundelius fre 15 feb 2019, 00:00
Nästan lika spänd som du på hur det kommer gå med skotaren :smile:
av erik fre 15 feb 2019, 18:44
Låter som ett prima upplägg med pensionen och företagen, inspirerande läsning för mig som inte kommit lika långt med skogen än!