Den här vintern blev som sagt inte så lite annorlunda, har inte huggit en pinne. Men veden ska ju fixas hur det än är, och nu är det lite bråttom om jag ska få den hyfsat torr till vintern. Så nu har jag gjort slut på alla förråd av stockar som legat lite här och där från förra våren. For ner till åkern och rensade bort några ordentliga björkar också. Men det räcker inte riktigt ändå, så då kvarstår att ge sig ut i skogen och ta lite i gallringen uppe på berget. Lite tveksamt att fara ända upp dit redan nu, bra blött och många hål är det. Men sagt och gjort, ut blev det. Ja och tidigt som attans, har blivit än mer morgonmänniska nu. Typ sängen senast 22 vardag som helg!

Men det blev en riktig skogsdag, har precis kommit hem och satt mig ner nu. Den började med solsken och jag tog mig ända upp. Bestämde mig för att prova med 4-meters ved nu när jag har en ny vagn.

Sen rullade det på med fastkörning mot ett träd. Ett sånt sär riktigt nybörjarmisstag när man svänger för tvärt så vare sig vagnen eller ATV tar sig framåt eller bakåt. Hur fånigt som helst, men efter en hel del jävlandes så löste det sig. Till priset av en ordentlig avskrapning på fintallen...
Men nu är det färdiggallrat högst upp, nästa åtgärd slutavverkning. För nu tycker jag att jag tagit väldigt hårt. Det är bökigt att ta sig dit så vill inte dit igen med ekipaget. Fint är det!

Sen fortsatte det med fastfällt träd och nedkörning i blöthål (fy för den vilket jobb att komma loss) och massor med mygg!
På det slangbrott på gripen! Två stockar kvar, förstås de tyngsta. Men efter en kort stund av självömkande kom jag tänka på "Mangan" och hans linkran. Jag har ju vinsch och hydraulsväng kvar trots slangbrott. Så med lite trixande, lyftande och duckande så kom de på lasset!
Så här såg lasset ut när jag kom hem. Är imponerande av vagnen, 3 till 4 meter gjorde stor skillnad men den fixade det ändå.


Mitt i så kom K och bjöd på lunch med kaffe i kojan, alltid en höjdare. Då passade vi på att kolla av våra höstplanterade sibirisk lärk. Snön har släppt nu även på nordsidan. Det ser väldigt lovande ut! De hann tydligen rota sig i höstas och även växa på en decimeter. Blir spännade följa det här.


Så nu ska jag strax slå upp en för mig märklig öl. Har köpt hem 4 olika "stout". Är lite tveksam, får väl se hur de faller ut under långhelgen. :d
(årets första åskknall för övrigt precis när jag kom ner ur skogen, ösregn. Så som sagt, en hel säsong på en dag!)

5 kommentarer | Läst 4197 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

Uvskogen

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: sön 20 jul 2008, 18:33

Uvskogens skog i ord och bild

Kommentarer

av Hema lör 28 apr 2018, 16:44
Hehe vilken innehållsrik dag. Rätta takter!
av halvproffs lör 28 apr 2018, 17:00
Här åskade det rejält igår också. Ett grannhus slog det ner i så vägguttagen flög ur doserna. Tur att det inte tog eld.

Har funderat på lärk jag också vid jaktstugan. Bra sikt på vintern då barren är borta.

Är en kanonvagn det där så du kan lasta längre stock!. Provade med björkved i 4-5m längd med min 3.4 och det var i längsta laget må jag säga.
av JensSkoog lör 28 apr 2018, 22:51
Spännande med lärken.
Ska bli intressant att följa :grin:
av Erre sön 29 apr 2018, 08:33
Bra kämpat uven.
Jävligt å tungt, såna dagar blir det tyvärr.
Och ofta i skogen. Å ändå är det sjukt kul att jobba i skogen🤔 😁
av totte sön 29 apr 2018, 15:35
Ja det var ju mycket del smått och gott som den fule sa när han läste bibeln. Det där med slangbrottet var väl rejält onödigt och irriterande, men det var listigt att ta till "linkran". Vad skulle vi göra utan Mangan?