Nu är bolaget igång och de två första leverantörsfakturorna är betalda. Är ju så i min bransch att det dröjer minst 30 dagar före man får betalt för det man gjort så först i början av mars kommer de första pengarna in. Men nu är det i och för sig väntat så ingen fara på taket för likviditeten, det är planerat för det. Fast visst håller man lite extra hårt i kostnaderna ändå så här i början av året. Har lärt mig att det är en bra strategi för "den lille företagaren".
Totalt motsägelsefullt till föregående mening så tittar jag på en ny tjänstebil. Reser så pass mycket nu och då uppdraget är förlängt året ut så lär det fortsätta. Samtidigt är det svårt att slå till nu när politikerna är så oklara på vilka villkor som ska gälla för olika bränsleslag. Så jag segdrar det hela ett tag till, men det lutar åt en pickup med diesel i varje fall.
Det andra företaget är lite svårare få snurr på, men jag gnetar på med "reklam" kring min "skotningstjänster med små maskiner samt trädfällning på arbetsplatser där bara jag är". :wink:

Det är en hel del praktiskt som ska fixas med nystartat bolag som tar lite tid. Även om jag startat bolag förut så har jag inte gjort det helt själv förut så nu lär man göra allt själv. Nä inte riktigt, har mycket gott stöd från min dotter som kan det här med redovisning, tack och lov. Samtidigt, det har blivit väldigt mycket enklare med administration nu. Kör Vismas e-Ekonomi med alla digitala funktioner påslagna eller hur man ska uttrycka det. Det innebär att jag har en bankkoppling som gör att alla fakturor in och ut bokförs helt automatiskt med allt som behövs. Likaså har jag en scannerfunktion i mobilen som gör att jag inte behöver spara ett enda kvitto. Scannar in dem direkt och sedan kopplas underlagen direkt till bokföringen. Finns förstås en massa andra bra funktioner också som minimerar både handpåläggning och pappersarbete. Mycket lättare att lägga fokus numera på verksamhetens innehåll snarare än dess administration.

I dagarna så har jag gett mig på Instagram också, trevligt att jobba med även om nu FB alltid är lite snokiga av sig på något sätt. Hoppas jag kan vara uthållig där, tänkte köra enbart och strikt kring skogen och de tjänster jag erbjuder kring mark och skog.
Det enda som jag nu tvekar över är att det blir två ställen att hantera.

Nå nytt år, 2017 var sammantaget ingen höjdare men några få lysande undantag där barnbarnet är i särklass! :ymhug:
Men det avslutades i dur och mina förhoppningar inför 2018 är goda!
Inga nyårslöften tror jag, skulle vara att ytterligare sortera bort att läsa sådant som inte ger mig något positivt.

Hoppas du också gör dig ett bra 2018, för jag tänker göra mitt år riktigt bra! :smile:

7 kommentarer | Läst 811 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

Uvskogen

Huggarmästare

Blev medlem: sön 20 jul 2008, 18:33

Uvskogens skog i ord och bild
En blogg som pågått ett tag om vad jag håller på med i min (lilla) skog. Köpt för 10 år sedan efter att ha längtat nästan ett helt liv. Nu är det där jag lägger det mesta av min fritid och pengar! :smile:
Försöker videoblogga ibland, får se i vilken omfattning det blir.
Skogen och jag som skriver håller till i Dalarna, ganska mitt i, den flitigt läsaren har förstås listat ut exakt var redan.

Kommentarer

av sundelius ons 03 jan 2018, 18:40
Gott nytt Uven
Jag tror på dig och dina ambitioner
av lfq ons 03 jan 2018, 19:34
Det låter bra och jag önskar en bra fortsättning på året.
av Erre ons 03 jan 2018, 23:14
God fortsättning uven!
Känns som du är rätt ute med det du sysselsätter dig med.
Härligt att göra sånt man trivs med.
av totte tor 04 jan 2018, 02:11
Ja, förta dig inte nu bara, lugnt och fint och lagom och hitta inte på för mycket jobb borta från orten så blir det nog ett så bra 2018 så som jag önskar dig. Det satsar vi på, vi syns och hörs framöver!
av halvproffs tor 04 jan 2018, 08:15
Instämmer helt i ovanstående kommentarer!
Vi hörs o syns!
av Slurfi tor 04 jan 2018, 10:46
Låter bra, det är kul att följa dig och dina äventyr.
Ha ett gott nytt år.
av ananders fre 05 jan 2018, 23:17
Det var kul att läsa din recension av bokföringsprogrammet då jag funderar på att gå över till det. :-bd
Annonser