om allt fick gå som planerat så skulle jag skotta snö med den "nya" lastaren imorgon, men nu är det ju så att planering spricker i tid och otid..

tänkte att jag skulle vara hos farsan vid 9-tiden idag men efter att ha varit lite trött i morse samt att allt som kunde jävlas gjorde just det så kom jag inte dit förrän till kl 13..
vi började med att fästa upp alla förstärkningar som ska vara, sen lånade jag grannen "julgransfot" och så lyfte vi dit ett fästjärn för att se hur det skulle bli.. det såg ut att passa bra och då kom ångesten i samband med att jag började mäta, "kommer den för långt bak??" eller "hur f*n blir det här??" var några kommentarer som jag slängde ur mig typ 268 ggr..
men så kom jag på hur vi skulle mäta för att få en "verklig" bild av hur det kommer att bli, tog ett diagonalmått ifrån skopfästet och upp till sprinthålet på lastaren och mätte sen ut samma sträcka på traktorfästet och det ser ut att bli bra, hoppas-hoppas-hoppas!!!

så nu återstår helssvetsning av allt och sen ska fästena bultas dit.. sen montering av lastare.. sen montering av hydraulpaket och spak.. sen inkoppling av hydrauliken.. hmm, som sagt, en del jobb kvar..

fästena uppriggade för att mäta in hur tjocka rambalkar det behövs..

ursäkta röran, vi bygger om..

farsan visar sin bästa sida, men han gillar att svetsa han med..

2 av 3 förstärkningsjärn fästade, bilden är tagen strax innan vi "delade" ramen..

Elga P 48 S, 3,25 mm.. inte dom snyggaste svetsfogarna men jag har sett värre..


2 kommentarer | Läst 3651 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

Torparn79

Huggarmästare

Blev medlem: mån 17 nov 2008, 10:43

Fattig bonndräng
hmm, jag bloggar om ditten och datten som drabbar mig..
kanske inte så frekvent som Mastercheif och totte m fl..
men jag ska försöka att skriva om sånt som kan vara intressant, hur som helst, fråga gärna och kommentera..

Kommentarer

av Uvskogen ons 27 jan 2010, 08:56
Fattar nog inte riktigt vad du gör i alla delar, men det ser roligt ut. Om det är ångestskapande så måste det vara bra och viktigt :). Tror dessutom du har rätt taktik, att sammanfatta allt som är kvar i några snabba "sen" och därefter är skopan på plats!. Allt blir så mycket lättare då!

(Ur mitt perspektiv så var det en väldigt fin svetsfog)
av Torparn79 sön 31 jan 2010, 23:33
tänk dig att traktorn ska sitta där dom 3 galvaniserade rören sitter på bilden, sen kommer lastaren att hänga på dom 2 svarta tornen..
om allt går som det ska så kommer det bilder imorgon på hur det ser ut monterat..

Bilagor