nytt år och nya erfarenheter att uppleva..

fick ett brev ifrån länsstyrelsen häromdagen, hmm, djurskyddsinspektion tänkte jag..
det var ju ett tag sedan sist och med den senaste tidens griskris så kanske dom har skärpt till sig, men nej, det var visst dax att förnya "sprutcertet", fan va 5 år går fort..
så nu blir det en dag på stadshotellet i Sala med korvstoppning, men det är väl lika bra att gå kursen så man får hantera bekämpningsmedel..
har ju gått i tankarna att ställa om gården till ekologiskt men efter diverse funderingar och diskussioner med rådgivare och grannar så blir det nog inte så, det är för stor chansning och ska vi utöka lammproduktionen så kommer vi inte att ha någon ”marginalareal”..

annars då, jo, det har ju varit lite småkyligt sen en tid tillbaka så lastarmonteringen har enbart bestått i funderingar och klurande över kaffekoppen..
har ju inte någon verkstad att krypa in i..

igår gjorde jag dock en upptäckt, skulle köra ut foder till hästarna.. tyvärr så såg jag lite underliga ”spårmarkeringar” efter traktorn, har sett att den fuktat lite hydraulolja och trodde att det var ett rör som ligger i ramen som hade börjat läcka men det visade sig att det var returoljan ifrån orbitrolen som hade gett upp efter 27 års tjänstgöring, hmm, kvalitétsgrejor..
och den slangen satt ju som vanligt jättefint monterad, dessutom med en tvärhård genomföringskudde, det var ju runt –18°C ute, så jag tog fram en vass avbitare och klippte av slangen och döm om min förvåning när jag upptäckte att det var en ”trädgårdsslang”, visserligen så är det ju inte nå vidare tryck på retursidan men ändå..
rev bort slangen och fick se en ”blåsa” på den likt ett uttjänt cykelhjul..
men efter ett besök på LE Hydraulik i Sala och en ny slang så blev den spårlös igen..

jag hoppas nu på mildare väder så jag får sätta igång med lastarmonteringen, och ja Slurfi, jag får väl ordna en byggtråd då..

1 kommentar | Läst 1870 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

Torparn79

Huggarmästare

Blev medlem: mån 17 nov 2008, 09:43

Fattig bonndräng
hmm, jag bloggar om ditten och datten som drabbar mig..
kanske inte så frekvent som Mastercheif och totte m fl..
men jag ska försöka att skriva om sånt som kan vara intressant, hur som helst, fråga gärna och kommentera..

Kommentarer

av totte ons 13 jan 2010, 23:08
Vi är fler som väntar på byggtråden!