varför går allt åt helvete på samma dag?

vaknade i morse av att telefonen ringde, dessutom ett nummer som inte kändes igen och ingen info hos 118118.. :-??
jaha, tänkte jag, någon dryg försäljare eller liknande, men när man ändå var vaken var det ju bäst att kliva upp..
kommer ner i köket och tycker att det är lite kyligt, hmm, kollar termometern och får gnugga ögonen ett par gånger, -19°C ute, jo det skulle ju bli kallt i natt som var, men det värsta var att innetermometern visar 13,5°C.. :-o
knallar till pannan och upptäcker att den hade slocknat strax efter att jag hade lagt i för natten, en Molle-panna med felaktig rördragning så man måste tjyvelda på natten om det inte ska vara snorkallt på morgonen.. jaja, det var väl bara att elda och se hyggligt glad ut..

sen begav jag mig till dagis med lilltjejen och skulle därefter åka till farsan och pyssla vidare med "projekt 1600", på vägen dit skulle jag "bara" lämna av ett tapetserarbord hos en bekant.. denne bekant har jag dock inte träffat på en tag och han undrade om jag ville ha en kopp kaffe, hmm, det är ju ganska gott, och där rök 1,5 timme..
väl hemma hos farsan så gjorde jag upptäckten att jag hade glömt huvudströmmen på, varpå batterierna var stendöda, dessutom så hade farsgubben lyckats dra ur skarvsladden till motorvärmaren så den var både stendöd och iskall..
så frågade jag om han hade en batteriladdare, "-mjo, jag har den där blåa" svarar han..
"-!helvete! :ymdevil: , inte den sen typ -73 va?" sa jag, men jodå mycket riktigt, det enda som fanns att uppbringa var en laddare som knappt duger till att ladda MC-batterier..

så det blev att rekvirera booster´n hemifrån, frun skulle svänga förbi med den när hon hämtade på dagis, och sent om sider så dyker hon upp, dessutom med ett humör som kan liknas vid att PMS är rena lyckoruset.. x_x

men så fick vi dit laddaren och motorvärmaren och började med lite småpyssel, hade lite bultar kvar att sätta i ramen och fäste till hydraulpaketet som skulle tillverkas, efter närmare 2,5 timm så skulle vi provstarta, inte ett liv, då upptäckte jag att någon av oss hade "trampat ur" stickkontakten till motorvärmaren.. X(

så nu återstår mer att göra nästa gång, hade en plan att eventuellt få provlyfta lastaren idag, visserligen med slangar ifrån tipputtagen, men ändå.. det får bli nästa gång..

imorgon blir det skolbänken, dax att förnya "sprutcertet", nej, det är inte så fräckt som det låter, det är en kurs i hantering av kemiska bekämpningsmedel..

0 kommentarer | Läst 2097 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

Torparn79

Huggarmästare

Blev medlem: mån 17 nov 2008, 10:43

Fattig bonndräng
hmm, jag bloggar om ditten och datten som drabbar mig..
kanske inte så frekvent som Mastercheif och totte m fl..
men jag ska försöka att skriva om sånt som kan vara intressant, hur som helst, fråga gärna och kommentera..