I den gröna röran av maskiner så ingår en 1070D med ett 742 aggregat.
Är väl inte min personliga favorit precis,men finns en del skogsägare som vill ha en liten skördare och bunthantering av energiskog så funkar ändå skapligt.
Däremot hade dom där en för liten hydraulpump för kranen.Är bara en stackars 145 kubikare som sitter original,ja hela JD sätter av nån konstig anledning för små pumpar,tex 1170E har ju kommit med en 160 kubikare från fabrik,så dom flesta jag känner till så åtgärdas vid leverans och man byter till en 190 kubikare.

Men nu har man då vid lanseringen av 1170E IT4 satt i en större pump på hela 175 kubik (suck) så pumpbyteskarusellen lär fortsätta....

Däremot har dom tagit fram ett kit för ombyggnad av äldre 1070-or som innehåller en 190 kubikare.

Hade planerat in ett byte här om några veckor,inte så att vi märkt nåt på gamla pumpen lr så men tänkte att vi skulle vara ute i förtid för en gångs skull,samt höja produktionen och att han skulle bli lättare att köra ( vilket behövs :roll: ) men se så länge gick han inte :mrgreen:

Förarn ringde och klaga "att han går tungt",räkna direkt med att det var nåt fel på den proportionella elventilen som ställer på trycket,men när tryckmätaren direkt klev över 400 bar och han pyste i alla chocker som finns så var feldiagnosen väldigt enkel.
Oklagringen i pumpen har fel,troligtvis har nånting lossnat inne i pumpen och kilat emellan i lagringen så han slipper inte tillbaka till mittläget.

Ringde service och fråga "hur ska jag få ut eländet ur skogen och upp på trailern med 400 bar redan på tomgång :?:

-Kopla ihop entummarna för tryck och retur ute vid aggregatet,reglera sen med avstängningskranen så du får så pass mycket tryck att du kan packa ihop kran och ta dej hit :!:
Ibland är det enkla bäst :mrgreen:

Så nu är han på verkstad och blir förhoppningsvis klar i morgon.

Jomenvisst ska det bli kul att testa,få se om det blir att chippa upp dieseln oxå :roll:

1070-n närmast,får vara med dom riktiga maskinerna på nåder...
2 kommentarer | Läst 6671 ggr

Mer om bloggaren

Simba

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: mån 25 feb 2008, 22:17

Simbas blogg
Hejsan,är en maskinentreprenör från Finland som med denna blogg försöker förmedla åt er i SWE vad som händer i skogen på denna sida pölen 8) ,samt dessutom lite om vardagens vedermödor :roll:
Fråga och kritisera så mycket ni vill,kul när det blir lite diskussion :-h

Kommentarer

av Kse fre 03 okt 2014, 09:11
Låter som liknande fel vi hade i markberedaren förra hösten, pumpen vinklade inte tillbaka helt vilket resulterade i att en koppling på trycksidan sprängdes gång på gång.
Felet var inte konstant utan kom då och då vilket gjorde det svårt at felsöka.
Vi blev väl aldrig helt kloka på vad som orsakade felet, byte av pump och regulator gjorde att det blev bättre men felet försvann inte helt.
Lättade man på slangen till regulatorn så att lite olja rann ut vinklade pumpen tillbaka
Fick hjälp av en hydraulguru som visade en backventil där jag skulle borra ett 0,8 mm stort hål i för att bli av med problemet.
En fusklösning som fungerade.

Fin maskinpark by the way.
av machonisti fre 03 okt 2014, 17:24
Ett och annat med gamla maskiner hör till men att köra ut halvfabrikat med flit liknar vår tids anda. Snabba och maximala vinster, sammanfattas kvartalsekonomi.