När man jobbar i skogen kan det mesta ske,det vet vi alla.Oftast är ju den där Murphy inblandad :lol:
Men när det j-las som mest gäller det att svänga det negativa till nåt positivt istället,annars är det dårhuset som hägrar (visst,försöker hålla vitrockarna stången :lol: )
Vi har ju våran muntergök som håller oss skrattande genom säsongen,dvs den maskin jag åsyftar är 830-n :D
Valmeten är en mästare på att lyckas med sånt som man trodde var omöjligt,nåja nästan i allafall eller "sånt som händer andra...."

Nu har han varit riktigt i stöten,för ett par veckor sen ringde min far (han är den ende av oss som riktigt orkar med den) att ena bakboggin var oppochner :!:
Kan väl inte va möjligt,tänkte jag först men visst var det så,kedjan som fungerar som boggistoppare hade gått av och sen hade ena boggin slagit runt,gick precis emellan stöttorna.
Såg lite roligt ut,tyvärr var kameran hemma,men man kan ju säga som så att markfrigången bak var nästan obefintlig :lol:

Igår lyckades han igen,farsan ringde och meddela att "bilden i dataskärmen är opp och ner :!: :roll: "
Eftersom han är drygt 81 år fråga jag försiktigt om resten av omgivningen,dvs träd,bilar etc är rättvända,men jodå,det var bara skärmbilden som var fel. :mrgreen:
Annars fungera allt som vanligt :lol:
Sen sluta drift back att funka så jag åkte ut för att se om nåt kunde göras,iofs var nog ett besök av servicebussen nära.
Tyvärr var kameran hemma oxå denna gång,men skärmen såg bra skojig ut,är ju en bild av en skotare när man vrider på tändningen,denna bild så var halva oppochner,andra halvan var bara svarta streck.
Är ju nåt Billgates-baserat i den där så när man vred av huvudströmmen och vred på igen så starta nån typ av reparationsprogram i datorn.
Efter ett tiotal försök var skotarbilden rättvänd och allt fungera utom vagndriften.
2 avstängningar senare så kom den med och sen har vi kört \m/
Vad som hade hänt vet jag inte,ska bli spännande att se vad som händer nästa gång,ska försöka ha kameran med då :D

Ett gott skratt håller vitrockarna borta
7 kommentarer | Läst 19264 ggr

Mer om bloggaren

Simba

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: mån 25 feb 2008, 22:17

Simbas blogg
Hejsan,är en maskinentreprenör från Finland som med denna blogg försöker förmedla åt er i SWE vad som händer i skogen på denna sida pölen 8) ,samt dessutom lite om vardagens vedermödor :roll:
Fråga och kritisera så mycket ni vill,kul när det blir lite diskussion :-h

Kommentarer

av Thunborg tor 19 aug 2010, 17:00
Dataskärmsfelet , "kanske driften med föresten" beror med största sanolikhet på dålig kontakt på data boxen, vi hade ett liknande fel på våran 860 , men det försvann när vi gått igenom och sprajat alla kontaktdon.
av Anonymous tor 19 aug 2010, 20:28
Boggin snurrade också på en 1510E här för ett tag sen =)
av totte tor 19 aug 2010, 20:36
Haha, mycket roligt att läsa! Alltid inspirerande små berättelser i den här bloggen.
av Anonymous tor 19 aug 2010, 20:44
I Finland kan allt hända, men med lite sisu blir det "int so konstik". Nock fikksar tom thet... "Uutan kontstkheterr..."

Om boggien vänder uppochner är "tet para å bakka så ten fårr vänta bakka, å sen söra vanlik åter".

Ursäkta Simba för raljansen med språket (hur många svenskar försöker tala finska - och hur skulle det låta - ?), men allt är välment. - Tror att ni finnar har lättare att lösa vardagsproblem än vi svenskar!
av Elias tor 19 aug 2010, 21:27
Det där med bilden uppochner det är en funktion som finns i windows. Har glömt kommandot men det är enkelt att komma åt. Minns första gången det hände hur man kliade sig i huvudet.
av Robertberg fre 20 aug 2010, 18:51
För att ändra bilden äre ctrl+alt+högerpil/vänsterpil/uppåtpil/neråtpil som gäller, Funkar dock inte med alla grafikkort :)
av zabel fre 20 aug 2010, 21:20
haha fan va kul :D