Gott nytt år... lite så här efteråt. :oops: Igår var jag på fest, eller jag var chafför åt min granne och hans flickvänn... dom fick såklart VIP platser till epan ;) En duett ifrån -68. Så jag var inte hemma förns klockan slog 03, men kom inte i säng förns 04... sen gick jag upp 06:30 och åkte och skotade lite. Gick väll sådär, fick ut 55fub. Körde fast i ena stickvägen, så vagnen sjönk så fick lossa sen var det bara att palla under virke och diffa!! Sen byggde jag en riktigt kavelbro över där, så nu vore det fan om man körde fast. Har inte all tid i världen tyvärr och skriva något mera! Men jag laddar upp en film ifrån idag där det är jag som kör.. Ni får avgöra själva om man är en sopa eller att man är bra för att vara 15 år.. Morsch! :D



10 kommentarer | Läst 30108 ggr

Mer om bloggaren

Ponsse

Medelhuggare

Blev medlem: ons 30 jan 2008, 20:42

Kommentarer

av totte sön 02 jan 2011, 02:27
Gott nytt år själv! Bedömningen av körningen överlämnar jag åt dom som kan, själv har jag inte kört en skotare sen 1979 så jag känner mig inte riktigt kompetent att yttra mig!
av Skog sön 02 jan 2011, 10:30
Det lär nog bli lätt för dig att få jobb efter skolan om du kör så där pass bra å bara är 15 år
Vet du hur P.Gazzele skotaren går för Åke?
av Ponsse sön 02 jan 2011, 12:39
Skog skrev:Det lär nog bli lätt för dig att få jobb efter skolan om du kör så där pass bra å bara är 15 år
Vet du hur P.Gazzele skotaren går för Åke?


Hehe, ja kanske är så. Jo jag var på och hälsa på kanin-leffe som kör den. Tydligen hade gazzelen strulat i början men Leffe tyckte om den. Så det tuffar nog fan på! :)
av Ponsse sön 02 jan 2011, 12:41
totte skrev:Gott nytt år själv! Bedömningen av körningen överlämnar jag åt dom som kan, själv har jag inte kört en skotare sen 1979 så jag känner mig inte riktigt kompetent att yttra mig!


Hehe, ja kanske har hänt lite på dom åren :D
av finskpinne sön 02 jan 2011, 12:51
Tänkte citera en gammal boxare, åt sin motståndare sa Ali en gång: "Om man kunde göra penicillin av mögel så nog kan det väl bli något av dig också!" :lol:

Nej jag skämtar bara med dig... Du har nog inget att skämmas för, du kör nog riktigt bra för att vara så ung. Med åren kommer smidigheten och farten, så keep up the good work!!
av weilan sön 02 jan 2011, 12:55
kollade videon :) såg hyffsat ut..spänn gripen lite, slå av på tempot med 10%, så tror jag du får ut mer virke o jämnare vältor som bonus, o mindre fastkörningar ;). Om du visste de var blött där, kan man ju ta en knipe ris med sig ett par ggr, (förutsatt du kört i de stråket innan nån gång), hade du kunnat "tjäna ett lass" :), de ja menar med att slå av på tempot lite, o använd dom 10% till planering, över en månad sett så har du fått ut mer virke, o maskin mår bättre.
Bara ett tips:), inte menat som att vara en besserwisser;)
av Ponsse sön 02 jan 2011, 16:36
finskpinne skrev:Tänkte citera en gammal boxare, åt sin motståndare sa Ali en gång: "Om man kunde göra penicillin av mögel så nog kan det väl bli något av dig också!" :lol:

Nej jag skämtar bara med dig... Du har nog inget att skämmas för, du kör nog riktigt bra för att vara så ung. Med åren kommer smidigheten och farten, så keep up the good work!!


Jo det är ju så. Har inte kört så himla mycket än
av Ponsse sön 02 jan 2011, 16:39
weilan skrev:kollade videon :) såg hyffsat ut..spänn gripen lite, slå av på tempot med 10%, så tror jag du får ut mer virke o jämnare vältor som bonus, o mindre fastkörningar ;). Om du visste de var blött där, kan man ju ta en knipe ris med sig ett par ggr, (förutsatt du kört i de stråket innan nån gång), hade du kunnat "tjäna ett lass" :), de ja menar med att slå av på tempot lite, o använd dom 10% till planering, över en månad sett så har du fått ut mer virke, o maskin mår bättre.
Bara ett tips:), inte menat som att vara en besserwisser;)


Tackar för tipset :) Den där fastkörningen var inte medveten. Var så här att det var rundkörning på dom stickvägarna och då skulle jag ut med lass ifrån den stickvägen där jag inte kört förut, och då sjönk det. Men ordna upp det med en ordentlig kavelbro, blev som en liten terass. :lol:
av skogsrået sön 02 jan 2011, 21:42
bra kört-du kommer bli otroligt duktig med tiden!!!
av Ponsse mån 03 jan 2011, 00:16
skogsrået skrev:bra kört-du kommer bli otroligt duktig med tiden!!!


Kul och höra :) Han som äger maskinerna är nöjd med mig säger han :)