jag var på john derre visningen i torsdags i märsta. måste ju gemföra märkerna lite.
det var en väldigt intresant dag med mycket info. dagens höjdpunkt var ändå att de Johan nord köra 1470E, den killen vet hur en maskin ska köras.
blev desutom ett maskinköp, 1270E i minatyr till sambons systerson, troligast är kanske att den stannar där den står nu, brevis min dator och han får inte peta på den när han är här.
tycker lite synd om killen som körde 1170e på visningen o fick lägga på kjedjan 2 gånger, givertvis helt naturligt att sånt händer men synd för honom att göra det på en visningen, gissar att man känner en vis press när 200 pers tittar på och vill hitta fel på den som kör men maskinen är ju bäst för det är en john deer. (något ironisk i det där sista)
´spekern skröt över derea tiltbara kranar! ????? vilka märken kan man inte tilta kranen på en sködare?? upplys mig någon för jag har inte den infon..
som entreprenör och förare tro jag en hel del på Timberlink, använder man infon där ifrån på rätt sätt så kan man nog säkerligen öka rätt mycket i produktion. får erkänna att john derre har nog komit längst med data biten.
därimot ligger dom efter när det gäller slangdragning från vippen och ut på skotarna, på min F13s med cranab vipp går alla slangar skyddade, den biten får dom jobba mer på.
skulle dock vara väldigt intresant att få ut en 1210E på lite test en vecka, John derre hävdar att deras hytt dämpar en hel del mot en vanlig men kanske iinte lika mycket som Rottners. har ju väldigt svårt att tänka mig att en vevileringshytt ens dämpar 10% av en comfort line hyt från Rottne doch följer den med.
imorgon blir det ikea med sambon, på måndag blir det gocart med största kunden tisdag blir det Tidersrum(kinda kommun) för nya toppbrott.
/Niklas

4 kommentarer | Läst 47274 ggr

Mer om bloggaren

Niklas H20

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: ons 04 jul 2007, 21:34

Kommentarer

av rocky sön 20 jun 2010, 13:50
Niklas H20 skrev:spekern skröt över derea tiltbara kranar! ????? vilka märken kan man inte tilta kranen på en sködare?? upplys mig någon för jag har inte den infon..


Vad jag vet så kan man inte tillta vrid huset på lilla sampon 1046x.
av masterchief sön 20 jun 2010, 14:03
Nu pratade vi skördare och inte tröskor :lol:
Sampo är konstruerad i Finlands slättmarker där tuff terräng är 2 meters höjskillnad på 150m.
Lustigt att Rottne drog igång med nivelering då det är slätt där med :???:
av rocky sön 20 jun 2010, 14:09
masterchief skrev:Nu pratade vi skördare och inte tröskor :lol:
:


Jo jag vet har kört en i ett halvår ca. Totalt oduglig i skogen men den ska visst klassain som skördare ändå :grin:
av R 620 sön 20 jun 2010, 22:39
Ang slangdragningen på vippen så har JD kommit med en ny slangdragning där slangarna går invändigt i vippen, det var en sån dragning på ris skotaren som dom visade upp på visningen.