Idag var det fint väder och -5. Så då får det bli lite finhuggning längst bort efter en dålig väg. Så här ser beståndet ut.Om man tar ner alla stora trän, kanske ungskogen kan bli nästa generation?

Lätt att hugga, alldeles bredvid en traktorväg som sagt var.Nu har Södra tagit bort Värötall från sortimenten, så det var bar att försöka aptera efter längd, kvalitet och diameter. Går inte fort, men man får väl inte det också så småningom. Tror det blir klass 1 av de flesta rotstockar, vi får hoppas.Inte mer än såhär första lasset! Prova sig fram är melodin.Men trots allt så fastnade jag på en liten, liten sten - ena hjulet glider det andra driver, så traktorn ställer sig tvärs. Fick backa och köra bredvid den.

På ett annat ställe är det en liten knix, och där har jag alltid haft problem. Vet inte varför. Var ganska nära att ta stopp idag med, trots hårt underlag.

Jag lägger upp det hemmavid, trots 1 km vägtransport.Allt gick bra idag, inget gick sönder.

2 kommentarer | Läst 833 ggr

Mer om bloggaren

Mangan

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: lör 15 okt 2005, 15:22

Effektivt eller kul?
Jag vill ju inte gå back på min skog, så stora grejer får det stora pojkarna ta hand om. Men röjsåg brukar jag hinna köra, och kanske lite gallring i småbestånd? Har för många hus, och för lite tid. Och så skall jag hinna med att träna 5-6 dagar i veckan också.

Kommentarer

av totte mån 12 dec 2022, 23:21
Gott att se lite riktig skogsblogg! Fina tallstockar bakom ärevördig traktor är klart bättre än nudistarslen.
av tallen100 tis 13 dec 2022, 17:44
totte skrev:Gott att se lite riktig skogsblogg! Fina tallstockar bakom ärevördig traktor är klart bättre än nudistarslen.

Håller med till fullo😆 👍 👍