Rensade lite dikeskanter åt skogsallmänningen med fällgripsågen, det är mest stammar runt 7-10 cm så det funkar bra att ta en stam åt gången. Träden står så nära vägen att det börjar bli svårt att snöröja vintertid.
Tacksamt jobb att avverka längst landsväg.
Var dock en sträcka på ca 200 meter som skulle röjas så jag for ut till röjarlaget för att låna deras reservsåg ett tag. Gubbarna var inte i skogen den dagen men berättade var sågarna låg och att dom hade den flång nya 355:an som reservsåg då dom tyckte den var för tung och att 345:orna gick bättre.
Lite konstigt tyckte jag då jag föredrar 355:an framför 345:orna, framförallt då dom kör hyggesrensning.
Men dom är ju båda i fullvuxen ålder (+65) så dom får köra med vilka sågar dom vill, 345:orna lirar ju på fint så det spelar ingen roll.
När jag kom hem med sågen upptäckte jag att allt inte riktigt stod rätt till, röret var märkbart snett och vid uppstart så var det ordentliga vibrationer. Var det därför inte gubbarna ville köra med sågen, var dom inte medvetna om att röret var snett eller mörkade dom? Vet inte riktigt vilket som är värst. :shock:
Kan ju blivit sne vid transport oxå då dom flyttat runt lite.

Ingen nämnde det iaf så det blir förhör i kojan famöver :lol:


Tur som är så har man en välsorterad åf i grannbyn så jag fick ett nytt rör på direkten.

1 kommentar | Läst 2531 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

Kse

Huggarmästare

Blev medlem: sön 20 jan 2008, 01:51

Murphy's lag.
[sub]Den här bloggen handlar all sorts jävlighet, när saker inte riktigt går som det var tänkt, haverier stora som små och framför allt då i de diverse fordon och maskiner i skogen som tendera att ständigt gå sönder. Läs om hur problemen uppstår och om hur vi förebygger och löser dom.
Går det åt helvete för nån annan så tar jag gärna upp det oxå eller så delar jag bara med mig av en historia från vardagen.
Men när det är motvind i livets uppförsbacke kan det vara trevligt att dela med sig av eländet och framförallt att höra om andras, så läs och njut.
[/sub]

Kommentarer

av masterchief mån 08 aug 2011, 23:32
Det där är en klassiker när man sitter o fikar på sågen :oops: