Jaha, lite kort då.
Extremt högtryck just nu på alla fronter utom väderfronten då förstås, juni månad är planerad med allehanda dumheter som skogsmässor, svensexor, bröllop och rockkonserter. Sen är det visst midsommar och kirunafestival oxå.
Mycket jobb oxå som dök upp plötsligt, verkade som om allt var under kontroll förra veckan, tog tom. in en extra chaufför för att hålla koll på läget. Samma dag som han började sa den gamla upp sig och så dök det upp mer jobb.
Finns det inte tid får man göra tid.
Detta har hänt mellan morgon och kväll.

Flissäsongen har tagit slut för i år, den bästa säsongen hittills på vissa sätt, på andra inte. Krångligt det där.
En knut small av i Kingcaben, Den har knackat ett tag nu och jag har tänkt att jag byter vid tillfälle, nu blev det tillfälle.
Stressigt hem på måndag eftermiddag, Olle hade en introduktionsdag inför förskolestarten. Tanken var att Mia skulle gå med Olle men han ville vara med pappa, och självklart måste man få bestämma sånt första dagen i skolan.
Skotar ris i fulla lass, går snabbt att köra ihop men är väl ca 80% luft.
Klippen som sitter på en Hitatci grävare hyr vi in, nyaste maskinen i gänget men ändå den som krånglar mest, småsaker som elfel och läckage men tar ändå onödig tid.
Och så kom det snö mitt i allt, inte helt vanligt i början på juni. Har ju varit väldigt kallt i år men nu ser det ut att lossna, 20 grader och sol lovat till veckan.
Ute och levererar lite björk på kvällskvisten, var tvungen att fota den något ovanliga älgvagnen i bakgrunden. :)
Storsläpet var in en sväng på Mek verkstad för svetsning, diverse sprickor här och där som ogillas av besiktningen. Mina fördomar om alusläp verkar stämma.
Stötte jag på det här problemet hos en polare, alldeles för billig och så har jag grejer som står och han vill byta med.... Fan man kanske behöver en lastbil.
7 kommentarer | Läst 4422 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

Kse

Moderator

Blev medlem: sön 20 jan 2008, 01:51

Murphy's lag.
[sub]Den här bloggen handlar all sorts jävlighet, när saker inte riktigt går som det var tänkt, haverier stora som små och framför allt då i de diverse fordon och maskiner i skogen som tendera att ständigt gå sönder. Läs om hur problemen uppstår och om hur vi förebygger och löser dom.
Går det åt helvete för nån annan så tar jag gärna upp det oxå eller så delar jag bara med mig av en historia från vardagen.
Men när det är motvind i livets uppförsbacke kan det vara trevligt att dela med sig av eländet och framförallt att höra om andras, så läs och njut.
[/sub]

Kommentarer

av Mangan tis 06 jun 2017, 10:12
Rullar bilen ner till södra Sverige, så köper jag den! :)
av ananders tis 06 jun 2017, 11:25
Vilken kontrast. Hos dig har inte björken slagit ut än, här nere känns det som om björkslyet växt en halv meter redan i röjningsobjekten.
av Kse tis 06 jun 2017, 13:38
Bilen ska vara klar för besiktning, enda som behövs fixas är länkager til vindrutetorkare som hänger sig. @Mangan

Ja det är lite kontraster även om det är extremt sent i år. Skulle ut och kille på lite jobb utanför Pajala igår, till Lumivaara (Snöberget på svenska). Såg ut såhär när det började stiga, bara att vända om då vägen var för mjuk.


Uppe till fjälls är det fortfarande full vinter, tänkte ju hinna upp en sväng än men man hinner inte med allt.
Den här la en bekant upp på Instagram i söndags. @ananders
Bilagor
av Erre tis 06 jun 2017, 18:05
Haha. Fantastiskt älgvagn! :d

Osis med uppsägningen. :sad:
av Mangan tis 06 jun 2017, 20:59
Fixa så bilen funkar och kom med prisidé. :)
av Kse ons 07 jun 2017, 01:05
Lugn nu, jag har ju bara tittat på den. :lol: @Mangan
av Uvskogen tor 08 jun 2017, 21:36
Vill också ha en lastbil! Fast jag har förstås inget adekvat körkort, men vilja kan man ju ändå. :d