Nu börjar magen börjat lugna sig, har varit orolig några dagar nu.

Det hela började vid fyratiden på natten för ganska precis en vecka sedan.
Mia väckte mig och bad mig att gå och sova nere i gästrummet i källaren.
Levi hade spytt ner hela våran säng och det var som erre brukar säga; Mayham.

Jag skulle upp tidigt på lördag morgon för att åka iväg på en dagstur till Riksgränsen så jag fick dispens från sanerandet.
Det var såklart skoterkörning som stod på menyn och vi var tot. fem grabbar som skulle upp och köra.
Våren är extremt sen i år och snömängden har varit riklig, nu har snösmältningen satt igång på allvar nere i skogslandet men uppe till fjälls råder full vinter. Riksgränsen hade tidigare i veckan fortfarande 170cm snö.
Högt uppe på en glaciär på drygt 1500 meter fick jag telefonkontakt och meddelande av Mia att även Olle insjuknat, såg framför mig hur jag själv får spyattacker och rännskita långt ut i fjällvärlden.
Jag klarade mig utan att skita i byxorna och det blev en toppendag, vad mer kan man säga.

Måndagen fördrevs med att köra ut diverse material åt Vattenfall då det byggs em massa nya kraftledningar här i krokarna, befintliga ledningsgator skrotas och man flyttar ut dom till vägarna för enklare tillsyn och underhåll.
Tunga grejer
Och mindre tunga grejer.

På kvällen skulle jag fixa lite i garaget och laga punktering på barnvagnen samt byta pedalerna på Olles cyckel.
Pedalerna satt som berget så jag fick spänna fast hela cyckeln i skruvstädet för att få lös dom.
Tur dom har små cyklar
Den första lossnade med rejäl förlägnare och lite svordomar på finska. Den andra verkade sitta som berget och rörde sig inte en millimeter, medan jag funderade på vad jag hade för hävarm som var längre noterade jag att tramporna var märkta med L respektive R. Kunde väl inte var så enkelt att... jovisst, vänstergäng på den vänstra.
L och R, ja det säger ju sig självt.

Här avbröt jag cyckelrepet för jag mådde inte riktigt bra, måste rent av lite illa.
Då Mia insjuknat under dagen var det inte så svårt att lista ut vad som var på gång.
Tog dock ett dygn av illamående innan första spyan kom och sen var det snabbt över. Lite sovmorgon på onsdag innan Peab efterlyste avverkning av några träd på vägprojektet vi tidigare varit på, bara att hoppa i kläderna och dra iväg.

Mia som tänkt ta tåget till Narvik med ungarna när jag var till fjälls gjorde resan på torsdag i stället, det blev dock bil istället för tåg då det visade sig att tågen just slutat gå så att man kunde åka fram och tillbaka över dagen. Har förmodligen med turistsäsongen i fjällen att göra.
Dom hade en toppen dag i Norge och jag med, hade bra flow och drog på med ett 15 timmars skift i skördaren.
Fredag rullade på med mer normala arbetstider och sen så var det lördag igen.
Idag har det mest varit att plocka ihop bråte på gården efter vinterns byggande, det som göms i snö ni vet.
Startade upp hydrovågen, bara därför att. Startade i vanlig ordning på andra draget.

Hon har en del att göra i sommar med att gräva dräneringsslangar och lite elkabel och nån sten men sen är det nog dax att vandra vidare, man kanske skulle testa sälja via nån nätauktion för där verkar ju priserna stegra utan gräns.
Startade upp markberedare oxå då det är fax för genomgång inför säsong, det blir senare än vanligt men det passar bra då jag ligger efter med allt annat oxå.
Snön ligger ju på backad och isen har inte en farit i älven än, det är nog rekordsent i min tideräkning. Men nog kommer väl sommaren så småningom om, det brukar den ju göra.


Det var den veckan de.

9 kommentarer | Läst 4409 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

Kse

Moderator

Blev medlem: sön 20 jan 2008, 01:51

Murphy's lag.
[sub]Den här bloggen handlar all sorts jävlighet, när saker inte riktigt går som det var tänkt, haverier stora som små och framför allt då i de diverse fordon och maskiner i skogen som tendera att ständigt gå sönder. Läs om hur problemen uppstår och om hur vi förebygger och löser dom.
Går det åt helvete för nån annan så tar jag gärna upp det oxå eller så delar jag bara med mig av en historia från vardagen.
Men när det är motvind i livets uppförsbacke kan det vara trevligt att dela med sig av eländet och framförallt att höra om andras, så läs och njut.
[/sub]

Kommentarer

av Hema lör 20 maj 2017, 22:24
Vi fick skrapa rutorna varje dag i förra veckan och idag hade jag över 28 grader.. Ja vädret är lite lätt ombytligt. Så värmen kommer nog till slut, för er med!
av Kse lör 20 maj 2017, 22:31
Ja det har smällt nå kopiöst senaste dagarna så nog blir vi kvitt snön snart. Men nån värme verkar inte bara på väg, tiodygnsprognosen visar minusnätter än om tio dagar. @Hema
av Erre lör 20 maj 2017, 22:35
Mayhem var ordet.
Skönt att du klarade skoterturen! :-bd
Vilka vyer!!

Hehe.
Dom där pedalerna har man testat själv. :wink:
av lfq sön 21 maj 2017, 08:37
Jag har inte varit i fjällen i år så jag ville helst inte se dina fjällbilder, blev riktigt avundsjuk.
Vänstergängor finns också i symaskiner, upptäckte det själv när jag var inne och rotade i en.
av Slurfi sön 21 maj 2017, 15:15
Fränt, ja det blev ingen fjälltur i år för mig heller men nog ska det försöka hinnas med nästa säsong.
Man måste ju nyttja de resurser som trakten erbjuder.
av totte sön 21 maj 2017, 19:47
Vänstergängor är luriga, det är en hel del grejor som knäckts när nån tagit till längre hävarm på vänstergängade grejor. Typ motorsågsvevaxlar.

Skall man nu ändå ha skit- o spysjuka så är det viktigt med rätt timing.
av Uvskogen sön 21 maj 2017, 20:00
Det är verkligen så fint däruppe! Kan inte få tiden att gå fort nog tills jag kommer dit själv i slutet av juli! Ingen snö då förvisso (hoppas jag!) men inte helt fel knalla runt med sonen och en ryggsäck heller! :)
Får ni åka skoter som ni vill däruppe, ser inga ledmarkeringar eller så?
av Kse sön 21 maj 2017, 23:32
Du får se upp @lfq det kommer mer.

Inte för sent än @slurfi fortfarande finfint före.

Jag och farsan drog sönder gängorna på en gammal Scania bakaxel där vänster hjul var vänstergängat och höger högergängat. Var väl två hjulmuttrar kvar innan vi hajade. @totte

Vi kör en hel del efter skoterleder men även efter vandringsleder, men även mycket friåkning. Det finns förbudsområden som oftast har med rennäringen att göra men annars är det fritt fram som i övriga landet.
Hoppas att du har tid att kika förbi när du kommer upp @Uvskogen
av totte mån 22 maj 2017, 00:50
Just det ja, jag har vänstergängade hjulmuttrar på bakhjulet på 2CV-trac. Lyckades inte dra sönder gängorna, men vad jag slet först för att feldra och sen för att få loss det jag dragit åt så in i h-e! :oops: :d