Ja då försöker vi igen efter att ha somnat med datorn i famnen igår
kväll och vaknat mitt i natten med en bild av Slurfi framför sig på skärmen. :lol:
Det var väl ett tecken på att den skulle med.
Här kommer då tredje kvartalet av 2016, håll till godo.

Ibland kommer man plötsligt till insikt om hur det står till med saker och ting här i världen. En varm sommardag när jag är ute och flanerar i domänerna inser jag att jag har lite för mycket "projektbilar" ståendes, så farligt är det inte men iaf. en handfull med bilar som står och väntar på handpåläggning. Har en kanonfin Saab 99 som för all del har en ansenlig mängd mil på mätaren men i övrigt är i mycket gott skick och såklart helt rostfri, innan jag la mina fettiga små fingrar på den hade den bara en ägare sen ny. Bilen var nybesiktigad men stod och väntade på att bli hämtad av en skrotfirma då ägaren tyckte att man inte kan hålla på att sälja så där gamla bilar till folk.
Tog en bild och la ut på blocket för 3000:- men fick inte ett enda svar, ja jag fick faktiskt ett tiotal mail men samtliga frågade hur mycket amazonen bredvid kostade.

På samma strövtåg runt gården snubblade jag över det här gamla liket som också räddats från skroten, blev inte så mycket gjort i sommar annat än att starta och röra lite på grejjerna. Ja en grej har jag faktiskt gjort, den surströmmingsburk som tidigare fungerade som tanklock har blivit utbytt mot ett gammalt aluminiumlock som jag hade i gömmorna.
Den får nog stå och mogna ett tag till den gamle Hough:en

Köpte ett sånt där punkteringskitt från Biltema som jag tänkte ha med i fyrhjulingen men som blev liggandes i bilen, rätt var det var så kom den till användning och det funkade ju hur bra som helst.

Ett öra i en bandplatta går av och istället för att byta platta testar jag att svetsa.
Är lite skeptisk sen tidigare försök att svetsa bandplattor som gått av, men detta funkade och håller än efter en hel sommar körning med markberedaren.

Fredag och jag har bråttom hem från skogen med servicebilen och vidare till Pajala där det vankas partaj då det är den årliga sommarmarknaden.
Med fullt i grejer liggandes i instrumenthuset ser jag inte att laddningslampan tänds eller att tempen stiger, men det märker jag ju ganska snabbt när det börjar komma vit rök ur friskluftsintaget och en härlig doft av bränd glykol sprider sig i cupen.
Toppackningen rök och bilen står fortfarande på samma ställe dit jag bogserade den.

Dags att mål om oljeboden som en gång fungerade som vedbod, men det var länge sedan.
Det var också ett tag sedan den blev ommålad.
Ser ni det vita korset på ena sidan? Det har jag gjort som grabb när jag var runt 6-7 år, hittade en pensel och en burk färg och gjorde en lite cykelbana runt gården som jag markerade med vita kors på allt som fanns till hands, träd, hus och annat. :)
Färgen är fö. frusen Falurödfärg som kokats om och det gick alldeles utmärkt att måla med den igen.

Var en sväng förbi Slurfi, brukar väl bli en gång per år eller så.
Och då ingår ju alltid en rundtur, fick bland annat se hans anläggning med såg och ved tillverkning.
Väl genomtänkt och värd en närmare titt i framtiden, i garaget stod såklart ett nytt V8 projekt med Cheva emblem i fronten.
Här visar han en steg ett prototyp till en slipanordning.

Sommarnatt med tillhörande sommarfiske, ovanligt mycket lax i Torneälven så det lockar ju ut även glada amatörer som mig själv.
Här träffade jag två av dom yngsta gubbarna jag känner som spenderar den mesta lediga tiden i skogen, det blev inte så mycket fiske utan jag blev bjuden på bastu lite längre upp efter älven. Blev så trevligt att jag lämnade båten och promenerade hem.

Dags för lite semesterbilder då, vi tog ju en tio dagar i Stockholm och hälsade på syrran.
Tog en sväng till Kolmården och där fanns det ju hur mycket som helst att se och ungarna stormtrivdes.
Det fanns nån sorts flistillverkning i utkanten av området som man kunde se från den linbanan som gick kors och tvärs över området, men hittade inte nån skylt om hur man tog sig dit. Verkade vara alla kvistar och grenar som djuren åt barken från som man flisade.

Kompisen har en gammal Albin 25:a som ligger inne i stan och guppar, han hade problem med laddningen så jag lovade att ta en titt på det.
Tur som är så har jag alltid ett litet nödkitt för div felsökning i necessären så vi kunde åtgärda en hel del elfel på båten.

Från att givit upp hoppet om utbyggnad av stugan så får vi helt oväntat svar från en av dom kontaktade byggfirmorna att dom har tid över och kan sätta igång med bygget i höst. Markarbetet gör jag själv så det är bara att sätta igång att gräva ut ur och allt som hör där till, kör sju lass med makadam som vibreras varje decimeter. Ska bli spännande att se hur det står sig till våren, leran är inte så lätt att tas med.

Dax att packa ihop, en ganska charmig stuga som sett likadan ut sen den byggdes på 60-talet.
För utom att bygga ut så blåser vi ut i stort sett hela stugan så det blir nytt från golv till tak.
Vi ska ändå försöka behålla stilen och vill gå lite mot retrodesign, återanvänder en hel del och behåller färger och stil, vi är inte i mål än så vi får se hur det slutar.

Markberedaren har rullat på utan större bekymmer, en del irriterande och tidskrävande småfel har det varit och så en del datakrångel.
Forestlink som tidigare fungerat bra har strulat en del, mest pga. kringliggande utrustning som GPS och modem.
Tydligen har även programmerare lite humor. :)

I morgon börjar älgjakten och det är en viss liten dam som är väldigt angelägen om att få följa med. :)

Ja denna älgjakt.
Jag skulle kunna tråka ut er med bilder på stora skoveltjurar eller spektakulära fastkörningar med fyrhjulingen men tar istället en bild som summerar vad det egentligen handlar om.
Få dricka och röka ifred. :)

Och så börjar vi rensa upp i stormens spår.
Inge vidare roligt jobb och det tar såklart mycket längre tid än beräknat.


11 kommentarer | Läst 3123 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

Kse

Moderator

Blev medlem: sön 20 jan 2008, 01:51

Murphy's lag.
[sub]Den här bloggen handlar all sorts jävlighet, när saker inte riktigt går som det var tänkt, haverier stora som små och framför allt då i de diverse fordon och maskiner i skogen som tendera att ständigt gå sönder. Läs om hur problemen uppstår och om hur vi förebygger och löser dom.
Går det åt helvete för nån annan så tar jag gärna upp det oxå eller så delar jag bara med mig av en historia från vardagen.
Men när det är motvind i livets uppförsbacke kan det vara trevligt att dela med sig av eländet och framförallt att höra om andras, så läs och njut.
[/sub]

Kommentarer

av Erre tis 14 feb 2017, 07:54
Gamla bilar kan man inte ha för många. :mrgreen:

Punkteringssnörena är kanon. Lagar nog i snitt 2 däck i veckan med dessa.

Tog du ingen bild när du åkte den galna berg och dalbanan? :wink:
av Kse tis 14 feb 2017, 11:25
Nä den vågade jag inte åka, inget för gamla gubbar. . ;) @erre
av Slurfi tis 14 feb 2017, 12:56
Skoj och Houghen ser spännande ut
av Erre tis 14 feb 2017, 13:15
Nej just det ja. Du är ju gammal. :mrgreen:
Bilagor
av totte tis 14 feb 2017, 13:41
Jo, jag har ju varit där i Kuoksu för några år sen och fått en guidad rundvandring bland uthus, bodar, skogsgläntor, m fl platser där det finns diverse potentiella projekt och delar till sådana. Varierat och intressant är väl en hygglig formulering. 8) :D
av Kse tis 14 feb 2017, 15:12
Ja det där var ju faktiskt ganska lik mig, tänk vad man kan göra med dagens teknik och Photoshop . @erre :wink:
Det har runnit mycket vatten under bron sen du var här @totte, dax att uppdatera skrotstatusen hos mig. :grin:
av totte tis 14 feb 2017, 19:05
Hehe, skulle nog tro att det hänt en del, fast varierat och intressant är nog omdömen som står sig.
av Uvskogen tis 14 feb 2017, 20:27
Attans vad fint ni har det däruppe! Får njuta i lite av det senare i år när jag ska upp till Abisko och vandra i en 7-10 dygn.

Blev erbjuden att fiska lax i Torneälven när vi gjorde vår Norrlandsresa (då vi bl.a hälsade på Slurfi). Det var de här två vänliga människorna som erbjöd oss. Men korkad som jag var då så tackade jag nej, "behövde hinna hem i tid". Till vad tänker jag idag?
Bilagor
av Slurfi ons 15 feb 2017, 01:41
Uvskogen, du vet väl att jag har en lämplig övernattningsstuga beredd ifall det krävs före eller efter Abisko?
av Uvskogen ons 15 feb 2017, 10:26
@Slurfi PM på väg till dig! :)
av Kse ons 15 feb 2017, 14:22
Är du på väg uppåt @uvskogen så hoppas jag att du kikar in på en kaffe, husrum finns både i Kiruna och 9 mil längre söderut i Kuoksu.