Här kommer lite blandat från veckan som gick.
Är av någon anledning extrem arbetsbelastning just nu, dels pga. att jag själv inte kan gå för fullt men sen har det dykt upp en jäkla massa extrajobb och det finns inte folk nog. Körtimmarna räcker inte till på timmerbilen men jag har en extrachauför på G.
Har tagit en extra kille som sköter om en massa småsaker som jag själv inte hinner göra, tanken är väl att sätta honom in nån sorts maskin framöver men vi får se vad det blir. Ja det lugnar väl ner sig så småningom, eller så blir det värre.
Måndag morgon och dax att fylla på flis till värmeverket, fick inte upp tryckluften när flissläpet kopplades i.
Visade sig vara en slang till en bromsklossar som blivit lite trött.

Rissläpet har ett hjul som kärvar, demontering visar att fjädrarna som håller ihop bromsbackarna har gått av och ätit upp bromsbeläggen. Bara i med nya grejer och tuta och köra.

När släpet ändå är inne i garaget gör vi lite övrig service, sidorna på släpet är ju i aluminium och gångjärnen går enligt tidigare ägare av rätt ofta. Jag har tillverkat ett utbytesfäste som vi monterar varje gång ett gångjärn ger vika. En bit u-balk med en bit ämnesrör, har funkat klockren hittills.

Ett litet "lifehack".
Dax för taco och jag ska skära upp en paprika.
När ni köper en paprika så vänd på den och se om det är tre eller fyra uddar.
Tre är hane och fyra hona, honan har betydligt mer frön men är sötare och godare att äta rå, för matlagning lämpar sig hanen bättre. Jag borde alltså valt en hona.

Problem med transmisionstrycket i skördare, felsökning pågår.

Och så har vi ju det eviga byggande som tar upp varenda minut av ev. fritid.
Nu är det nedförsbacke till mål, som om det behövdes så har vi satt ett tidsmål iom. att vi bjudit in till barndop till påsk så då måste det börja bli klart.

Ja och så är man ju pappaledig på halvtid, minst sagt dålig planering men vad ska man göra. Pappa på dagen, jobba på natten och vila i graven. :)


7 kommentarer | Läst 3835 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

Kse

Moderator

Blev medlem: sön 20 jan 2008, 01:51

Murphy's lag.
[sub]Den här bloggen handlar all sorts jävlighet, när saker inte riktigt går som det var tänkt, haverier stora som små och framför allt då i de diverse fordon och maskiner i skogen som tendera att ständigt gå sönder. Läs om hur problemen uppstår och om hur vi förebygger och löser dom.
Går det åt helvete för nån annan så tar jag gärna upp det oxå eller så delar jag bara med mig av en historia från vardagen.
Men när det är motvind i livets uppförsbacke kan det vara trevligt att dela med sig av eländet och framförallt att höra om andras, så läs och njut.
[/sub]

Kommentarer

av isteskog sön 26 feb 2017, 08:34
Flis in och flis ut .... det är vardagen det!
Pappaledigheten ska du vara rädd om KSE! Den kommer inte tillbaka förrän barnbarnen kommer ;)
Som en gammal företagare här hemma sa: -Vila får du göra på Arvikstäkta ...... (begravningsplatsen) :)
av Kse sön 26 feb 2017, 08:44
Jag hade gärna tagit ut mer pappaledigt just nu men det funkar tyvärr inte, att det blev två månader nu beror på att frun fick erbjudande att hoppa in på ett intressant jobb i två månader.
Hon har ju redan varit hemma ett år( i morgon faktiskt) och ska så fortsätta ända till augusti. Är nog ganska skönt för henne att få komma ut och jobba ett tag igen.
av Slurfi sön 26 feb 2017, 11:47
Kul att följa, många olika branscher och massor med olika jobb, så ska det vara.
av Erre sön 26 feb 2017, 14:13
Bra kämpat kse!

Skönt att börja se slutet på bygget.
Blir lite mer fritid eller iallafall lite andrum för dig när det är klart.
Hoppas det går bra för den nye piloten när han börjar.
av Uvskogen mån 27 feb 2017, 13:16
Kul med bra beläggning på firman! :smile:
av DanK tis 28 feb 2017, 21:02
Härligt foto på er två!
Njut!!
av Kse tis 07 mar 2017, 14:19
Vällingtankning mitt i natten. :)