Japp, nu har jag tillräckligt med ved för minst ett år framöver. Fick elpatronen att fungera. Man är ju snål så jag ville använda en gammal fin strömbrytare i gjuten aluminium. Tyvärr var den för klen för fyrahundra volt och en bra bit över 10A när det gick för fullt. Nåja, fick bli en ful plastgrej. Inte för att jag kommer använda patronen, men det är skoj.

Sen tog jag mig en sväng på hojen. Man måste ju börja året ordentligt. Tog en sväng till Gränsbygden för att tanka den nya bensinen som ska rädda världen enligt Miljöpartiet. Kändes bra att betala extra mycket för en god insats. 36 spänn blev det. Hojar tar inte så mycket bränsle. Kanske ska gör som min farfars bror gjorde förr och köra hoj till jobbet året om.

Imorgon är det lönearbete igen. Vann inte euro jackpot så jag får väl raka mig, kamma mig och le åt folket tills det blir helg igen. Nästa vecka är rätt kort så jag ska väl klara av det utan att be alltför många att dra åt skogen.

Väntar på att södras entreprenör ska komma och börja hugga. Har ett biotopskydd som ska röjas. Jag ska betala jobbet sen fakturera skogsstyrelsen. Verkar krångligt. Men myndigheter kör på andra premisser som inte får vara alltför smidiga eller effektiva. Om entreprenören gör det billigare kan jag ändå fakturera mellanskillnaden? Nej, även om det skulle bli billigare så kan tamefan entreprenören ha dom stålarna. Han förtjänar dom bättre. Helt idiotiskt fortfarande enligt mig att köra med maskin därinne. Skicka in två gubbar med motorsågar och sen kan jag köra ut det själv. Hade skonat marken betydligt bättre. Och så har faktiskt tidigare ägare gjort. Skog som blir(blev nuförtiden efter de upptäckte grundlagen i regeringen) biotopskydd uppstår inte över en natt oavsett vad blådårar i Stockholm tror. Någon har tagit hand om den.
Men men, preaching to the choir som jänkarna säger.

Hjältefilmen då jag kör och räddar världen finns här:


Ha det så gott

4 kommentarer | Läst 480 ggr

Mer om bloggaren

Elmhult

Överhuggare

Blev medlem: tor 01 jan 2015, 22:46

Kommentarer

av Erre sön 02 jan 2022, 22:18
Stod och kikade lite på bågen jag med idag. Tyvärr kom jag aldrig iväg. Aldrig fel med en tur. 👍
av totte sön 02 jan 2022, 22:21
Nu känner jag mig mycket lugnare inför framtiden! 😎
av lfq mån 03 jan 2022, 20:08
Ganska folktomt - kan ju tro att du är uppe i Norrland och kör.
av Elmhult tis 04 jan 2022, 20:57
lfq skrev:Ganska folktomt - kan ju tro att du är uppe i Norrland och kör.

Ja i trakten jag bor har det varit stillsamt sedan vi var tvungna att lära oss svenska. Man har för det mesta vägarna för sig själv.