I jobbet har jag stött på en äldre dam som en gång i tiden i släkten hade en herre som jobbade med skog. Han ska, enligt uppgift, planterat denna Sitka 1906 och sen har den stått utanför hennes hus sedan dess.

Jag må säga att den är imponerande då jag körde förbi. Kanske inte så hög, men nere vid marken är den imponerande. Jag vill inte slänga ut några mått men jag tror en tumstock ligger på gränsen till vad den är i diameter.
Hon bjöd in mig att komma förbi någon dag då jag är ledig för en närmare titt. Hon hade tydligen några andra ovanliga träd på marken. Spännande.

Ska nog ta en sväng dit en solig dag.

I övrigt: Snöret på snöslungan gick av så nu är jag ännu mer sugen på att dumpa den på återvinningscentralen.
Gjorde en komptest och den ligger på 53psi vilket jag tycker är lite lågt. Men små motorer kan ha rätt låg kompression. Gjorde mexitest med trasa och då är kompressionen 2 meter upp i luften med kraftig knall. 😎

Köpte en kompressor på Klaravik. Ska bli intressant om beskrivningen stämmer den här gången. Jag behöver inte en kompressor men tänkte jag kunde ha en för de gånger jag behöver trycka till hydrofortanken. En liten sketen 220V maskin.

Royal Enfield har släppt en ny 350classic och herregud vad vacker den är. Får nog bli en sväng till Simrishamn o kika. Krom på motorcykel ska det ju vara. Vem behöver köra över 100kmh? Nej, just det.

Min antifavoritsyssla bokföring ska lämpas av hos revisorn. Absolut hatar bokföring. Tur det finns människor som älskar det.

Grannmarken hade upplevt lite fallna träd efter Malik. Killen som sköter den ringde och hörde sig för om vi var intresserade av att städa upp och vad vi ville ha. Vi tog hand om det mot att vi fick virket. Så det fixade vi i lördags.

Kul komma ut med sågen. Fast hade nyligen vaccinerat mig och nu återkom smärtan i armen från där jag fått sticket. Märkligt.



4 kommentarer | Läst 1210 ggr

Mer om bloggaren

Elmhult

Huggarmästare

Blev medlem: tor 01 jan 2015, 23:46

Kommentarer

av k_h fre 04 feb 2022, 23:29
Vilken cliffhanger! När kommer bilden..
av totte lör 05 feb 2022, 02:06
53 psi är lågt t o m för en gammal B&S. Men om du ger svänghjulet fart med handen baklänges mot kompen, studsar det?
av Elmhult sön 20 feb 2022, 09:31
Nu har jag tittat på slungan Totte. Den går att dra runt med lätthet med ett finger åt båda hållen. På rätt håll blir det lite motstånd då den komprimerar. Så blåst topp kanske?
av totte sön 20 feb 2022, 16:56
Skruva av topplocket och kolla. Toppackning eller ventilproblem kanske.