Efter ett år nästa vecka så kan jag säga att min motorcykel är den bästa investeringen jag gjort i min gård. Får med mig allt jag behöver för nästan alla arbeten. Ska jag stängsla med ekstolp får jag dock ta traktorn. Annars följer motorsåg, bensin, utrustning med utan vidare.

45,000 inklusive moms.
Tyvärr tror jag den försvunnit från marknaden nu.
Kawasaki KLX230.
En ATV är helt enkelt åt helvete för dyr på alla sätt. Iallafall om man vill ha japansk kvalitet.
Det enda jag skulle behöva fixa är en kärra/släde.

I övrigt köpte jag en KTM 625 som är ett projekt men börjar bli bättre. Ett totalt as som har kapacitet vida över min förmåga men den är fan så fantastisk att brassa iväg med.
Beställde även en ny Royal Enfield 350. Ska bli kul.

Inte mycket skogsrelaterat jag orkar skriva om nu men det är södra och skogsstyrelsen och biotopskydd och elände... Får ta och hålla detta inlägg positivt.

Monstret
Glidarhojen
Gårdstraktorn
5 kommentarer | Läst 1421 ggr

Mer om bloggaren

Elmhult

Huggarmästare

Blev medlem: tor 01 jan 2015, 22:46

Kommentarer

av Stampep tor 26 maj 2022, 07:34
625a har jag haft en, jäkla cykel att gå😜
Vilken årsmodell har du?
Har för mig det bara är 06/07 som har ryckutjämnare i bakhjulet, har du inte det kolla navet ordentligt. Mitt sprack tydligen vanligt.
Drog även av en kedja och körde ner ett bakdäck till hälften på ca 20mil🤣
av Elmhult tor 26 maj 2022, 08:50
2005. Denna har dämpare i bakhjulet. Ser friska ut. Inga problem elda upp däcket om man vill. Den är byggd för ständig acceleration och går ganska ofint på jämn hastighet. Ska lämna förgasaren på renovering och ultraljudstvätt. Se om det hjälper. Så Jo, fantastisk hoj att gå. Absolut monster som frustar mest hela tiden. Är väl det som gör att man både avskyr och älskar den.
av Stampep tor 26 maj 2022, 12:06
Kanon då borde det hålla👍
Min hade annan ljuddämpare, öppnad luftburk och bestyckad i bänk. Riktigt monster men som du säger ville den gärna ha en aktiv körstil. Vet att jag hade 176 uppmätt på GPS med drevning för grus/stig åka. Körde iaf 1varv på endurobana med den drevningen.
Chassit tyckte jag blev lite oroligt vid lugn körning, var lika med 525an jag hade. Tror det är vinkeln på styrhuvudet som ställer till det, är ju van med yamahan den är mer stabil tycker jag.
Men helt klart roliga hojar, synd man inte kan ha alla.
av Elmhult tor 26 maj 2022, 15:02
Orolig är ett understatement. Haha. 525 är väl ännu värre vad jag fått förklarat för mig. Någon har öppnat burken på denna med men ljuddämparen verkar vara orörd. Låter som en brunstig drake ändå. Vad menar du "kan inte ha alla?" 🤣😉
av Stampep tor 26 maj 2022, 16:06
Jo 525an var lite mer "yppig" i chassiet, men den är ju lättare också.

Skaffade en så kallad broms för 10 år sedan, sen en till för 6 år sedan och en tredje för 1 år sedan så nu finns det knappt tid för 1 hoj🤣