Stekt sill med löksås.
av Avslutat-02 mån 07 dec 2020, 18:18
Klipp bort ryggfenan på sillarna.
Lägg de rensade sill filéerna i mjöl blandat med salt och peppar, vit och svart.
Vänd filéerna i mjölet.
Stek på medelhög ärmen med smör och olja.
Stek tills de fått fin färg.
Lägg dem med skinnsidan neråt i början, så att skinnet blir krispigt.
Skiva 3 gula lökar, medelstora.
Stek dem i samma panna som sillen.
Låt dem svettas i pannan så sänk värmen.
Tillsätt en buljongtärning och lite grädde.
Låt reducera ner.
Koka potatis under tiden.
När såsen fått en krämig konsistens krydda av med salt och peppar.
Var försiktig om det är saltsill.
Då behövs inget salt.
Detta var färsk sill.
Servera med något gott att dricka och hårdbröd.
6 kommentarer | Läst 1579 ggr