Bild


I maj var allt klart med mitt ädellövshägn och alla plantor satta. Nu i juli har de små plantorna kommit igång och växer som de ska.

3 kommentarer | Läst 6053 ggr

Mer om bloggaren

Hanatorp

Proffshuggare

Blev medlem: fre 13 jun 2014, 09:14

Kommentarer

av Mangan lör 05 jul 2014, 17:39
Vad trevligt! Vi verkar nästan vara grannar, var mer exakt ligger stängslet?
av Hanatorp sön 06 jul 2014, 07:49
Mangan skrev:Vad trevligt! Vi verkar nästan vara grannar, var mer exakt ligger stängslet?


Vi är rågångsgrannar. Min fastighet ligger på höger sida om Lv 156 där viltstängslet börjar sett från Örby. Man skymtar ett nyupptaget hygge ca 500 m från vägen till höger innan man kör in i skogen, där är hägnet.
av Hanatorp lör 20 jun 2015, 10:24
Först en översiktsbild ur ungefär samma position som den från förra året.



Ädelövsplantorna har nu stått i ett år i hägnet och hittills ser allt bra ut. Överlevnaden på ek och lönn ligger på mer än 90 % och fågelbären på 75%.

Fågelbären har angripits av bladlöss som jag tror gjort att vissa vissnat. De kanske återhämtar sig till sommaren om lössen försvinner. Ekplantorna ser riktigt bra ut och ligger nu på ca 30-50 cm höjd och är riktigt fina i kvaliteten. Lönnarna är ungefär i samma höjd som ekarna. Fågelbären varierar kraftigt mellan 30-100 cm. De kraftigare plantorna ser riktigt bra ut och har inga löss.

Ekplanta drygt 50 cm hög

Fågelbär av mycket god kvalitet drygt en meter högt.


Både lönn och fågelbär utbildar dubbeltoppar om toppskottet dör, därför får man ibland använda sekatören till att försöka få till ett toppskott.

I övrigt så kommer det naturlig föryngring av allehanda trädslag. Rönn finns mycket rikligt. Tall, ek och häggmispel finns också en hel del av. Lite asp från rotskott. Det fanns i beståndet några undertryckta krattaspar som förmodligen gett upphov till rotskotten. Det som lyser med sin frånvaro är björken som ju annars brukar komma rikligt, men här endast finns lite av.
Bilagor