Då var det över för den här gången då. Känner mig lite sliten, kanske för mycket av frisk luft :wink: Veckan innehöll de vanliga ingredienserna och vyerna så inga foton denna gång. Det hela började väldigt dåligt men tog sig torsdag/fredag då vi fick anständig med djur. En misstänkt skadeskjutning i fredags eftermiddag drog ner lite. Vi hittade aldrig något djur och kvällen blev onödigt sen. Sista kalven fick jag fara ut och hämta när det börjat mörkna. Inte helt lätt men fyrhjulingen med band och pulka har gått över förväntan, återkommer i januari när säsongen är över hur det fungerat ur ett långtestperspektiv.

Tre händelser sticker ut under veckan.
1) En av killarna i jaktlaget serverade korv, munk och dricka till alla vid sitt pass. Vad glad man blir över sådana där människor som verkligen bjuder till ordentligt och fixar för oss andra :grin:
2)Att uppleva hur olika vi skogsägare tar hand om vår skog! Från inte alls, till max produktion och inget spår av manuell närvaro.
3) Hämtningen av kon sen eftermiddag igår. Hon hade legat, urtagen, sen tidig förmiddag. Kom fram först av alla, kör med fyrhjulingen på nya släpet nu så jag kommer snabbt ut. Körde ut i skogen, såg skatorna far upp och kände ett lite oro i magen. Var mitt i en av björnarnas hemma område och gott om färska lingonhögar hade observerats under dagen. Gasade lite extra :???: och bad att de två hjälpredorna skulle komma snart. När jag står där bredvid kon så kommer de, med hunden långt före. När den kommer sisådär 20 meter från mig så tvärstannar den och börjar vädra :shock: Den rör sig inte en meter till utan vänder tillbaka mot husse. Inte utan att jag började titta runt och tryckte till några extra gånger på gasspaken. Nå allt gick vägen, sitter ju har i soffan nu och skriver.

Dagen kommer handla om kötthantering. Tyvärr blir det sämre kvalitet på köttet i år, då vi måste stycka och dela redan idag. Blir inte mycket mörat med djuren vi sköt igår. :sad: Nåja, köttbullar och långkoksgrytor går det med. Men vi ska flytta fram köttdelningsdagen till nästa gång, de långväga deltagarna får väl hitta en lösning att få tag på sin del.

2 kommentarer | Läst 4608 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

Uvskogen

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: sön 20 jul 2008, 17:33

Uvskogens skog i ord och bild

Kommentarer

av Kse sön 16 okt 2011, 10:43
Vi brukar oxå ha samma problem med långväga jägare. Brukar dock hänga bitarna i köttbodan hemma om temperaturen tillåter. Kan rekomendera att kaffa en vacuumpackare, då kan du paketera och sedan låta köttet vara i tex matkällare med ca +8 grader helst kallare upp till en månad innan det stoppas i frysen. Är som natt och dag på köttet enligt en slaktare vi har i laget.
Har själv inte provat denna mörningsteknik än men vacuumpackaren är iaf suverän och tidsbesparande, vi packar ungefär 3 vuxna älgar per år så det tar ju sin tid.
av Uvskogen sön 16 okt 2011, 12:36
Det låter bra, vi stod och pratade om att vi kanske skulle skaffa oss en vacumpackare