Skogsnyheter

Stora Enso konverterar Oulu pappersbruk till kartongbruk

1 inlägg 1421 visningar Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Stora Enso konverterar Oulu pappersbruk till kartongbruk

Fredrik Reuter  
#568215 Två år och 3,5 miljarder kronor. Det är vad Stora Enso estimerar att det kommer kosta när de nu tagit beslutet att sluta göra tidningspapper vid pappersbruket i Oulu i norra Finland och konvertera bruket till ett kartongbruk.

Frågan är om det finns något bättre sätt än detta att spegla nutiden; vi läser inte tidningar längre och vi lagar mindre mat från grunden hemma samt beställer mer och mer varor på webben som skickas i paket.

Fast det har ju varit känt länge, det som är intressant är att massabruket Oulu blir kvar och att man dessutom planerar för att öka råvaruförbrukningen till på sikt, 2,4 miljoner kubikmeter årligen. Det händer mycket i norra Finland just nu, Stora Ensos fabrik i Uleåborg ligger inom samma fångstområde som Metsäs planerade storsatsning i Kemi - Metsä menar allvar i Kemi, förprojektering för megafabrik

Här kan du läsa mer på Engelska: https://www.storaenso.com/en/newsroom/r ... c20af45d48

Bild
   TS
Skogsnolia 2023
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).