Avverkning (slutavverkning)

Ökande avverkningsanmälningar i Norrland

1 inlägg 1190 visningar Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Ökande avverkningsanmälningar i Norrland

Torbjörn Johnsen  
#508580 Skogsstyrelsen redovisar arealer som anmälts för slutavverkning under mars månad 2018. Avverkningsintresset verkar mattas av i södra och mellersta Sverige men i Norrland ökar den anmälda arealen med 20 procent.

Samtidigt är det stora skillnader mellan norr och söder där en avmattning nu märks av i mellersta och södra Sverige. I Svealand anmäldes 18 procent mindre och i Götaland 7 procent mindre än under samma tid förra året.

Sett till hela landet ökade arealen något under mars. Totalt anmäldes 15 558 hektar vilket är en procent mer jämfört med motsvarande månad föregående år.

På länsnivå minskade den anmälda avverkningsarealen i 11 av 21 län. Största minskningen, 47 procent, var i Värmlands län följt av Kalmars län med 44 procent och Örebros län med 33 procent. I Södermanlands län nästan fördubblades arealen under mars 2018 jämfört med motsvarande månad förra året.


Läs hela pressmeddelandet här.   TS
Iggesund Forest BlueLine skördarsvärd, Norrländsk urkraft
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).