Timmerbil tappade lasset vid poliskontroll

31 inlägg 20960 visningar 7 följer aktivt Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Timmerbil tappade lasset vid poliskontroll

Stampep  
#502415
busholle skrev:
Stampep skrev:Känns inte som lastningen borde vara något problem egentligen, varenda skotare har ju grind.. En hydraulisk höjning så borde den inte vara ivägen allt för mycket.

Skillnaden är att skotaren har den invid kranen och att bilen lägger två stuv med fallande. Men kan man få ner en framstam med hälften vid lastning så borde det vara hanterbart.
Men ingen kommer välja bort 1200-1600kg lastvikt frivilligt.


Jo det finns en del praktiska svagheter, men med hydraulisk flytt av bakre lägget och en grind som är delbar vid lastning bör det inte ta allt för många minuter extra.
Lastvikten är nog det största bekymret, men med nya regler som är på gång/ testas så kanske det inte känns lika mycket.


Nu vet jag inte om det skett någon olycka med dödlig utgång där en grind hade hjälpt, men ska det behövas innan reglerna skärps?
Känns lite som att timmeråkarna kör som dom alltid har gjort, precis som många andra vad det gäller transport. Väldigt lätt att bara säga att så har vi alltid gjort. Känns som säkerhetstänket inte alltid finns med även om vi i Sverige i min mening ligger långt fram så skulle vi kunna vara mycket bättre.

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).