Traktorer och processorer

Valtra A4- serien

44 inlägg 30576 visningar 11 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Valtra A4- serien

stegmaster  
#436318 Enligt Norska tidningen "Bedre Gardsdrift" ska det komma en ny valtra A serie nu i 2017.
Valtra A4 serien,någon som vet mer???
Inte att jag tänkt byta eller nåt, bara nyfiken.
Norsk importören trodde på bättre försäljlning av A- serien som droppat lite dom senaste åren, då alt går mot större och dyrare traktorer.
Låt som det skulle kunna komma en del nytt, så lite nyfiken blir man ju.   TS
Lantmännen Maskin
Användarvisningsbild

Re: Valtra A4- serien

Fredrik Reuter  
#436328 Absolut spännande!
Vi får hålla utkik och uppdatera tråden direkt någon vet nåt mer...

Avatar Fallback

Re: Valtra A4- serien

rockfax  
#440990 Nu har det kommit lite mera info, verkar bli en serie med traktorer med beteckning A74-A134. Ser snygga ut! Ska bli intressant med mera info

http://www.maskinbladet.dk/artikel/valt ... t-ny-serie

http://www.mechaman.nl/landbouwmechanis ... uwe-types/

Användarvisningsbild

Re: Valtra A4- serien

Aqualize  
#440995 Nu är det fram med popcornen och så ska vi jämföra med N4-modeller som de i motorstyrkan överlappar med samt A3-serien.

Användarvisningsbild

Re: Valtra A4- serien

Aqualize  
#441279 Norskarna är på:
http://gardsdrift.no/meir-om-nye-valtra-a4

Användarvisningsbild

Re: Valtra A4- serien

Fredrik Reuter  
#441310 Hej,
Lantmännen maskin har nu släppt presskit för nya A4 serien.

Bifogar en PDF broschyr och mer kommer!

Användarvisningsbild

Re: Valtra A4- serien

Fredrik Reuter  
#441311 Video:


Användarvisningsbild

Re: Valtra A4- serien

Fredrik Reuter  
#441313 Här är presstexten:

En helt ny Valtra A-serie

En riktig kämpe fullbordar
Valtras 4:e generation traktorserie

Nya Valtra A4 är den första av Valtras 4:e generation traktorserier som tillverkas i såväl Suolahti, Finland som i Mogi das Cruzes, Brasilien, vilket gör det till en sann global traktor. Fjärde generationen A-serie är en helt ny traktor som återspeglar Valtras värden baserade på vårt globala kundlöfte: Din arbetsmaskin.

Nya kompakta motorer
Modellerna i A4-serien är utrustade med AGCO Power Steg IV dieselmotorer, utrustade med spjutspetsteknologi. De tre minsta modellerna har en 3,3-liters motor, medan de fyra största har en 4,4-liters. Båda motortyperna har fyra ventiler per cylinder samt helt nytt common rail bränsleinsprutningssystem som producerar hög effekt samtidigt som de är bränslesnåla.

SCR-teknologin (Selective Catalytic Reduction) används för avgasrening av kväveoxid och båda motorerna uppfyller emissionskraven enligt Steg IV. Lika viktigt är att de även möter kundernas krav avseende såväl prestanda som bränsleeffektivitet. Den minsta modellen, A74, är utrustad med ett kylt EGR-system för att vara kostnadseffektiv.

Motorn är monterad ovanpå en helt ny främre ramkonstruktion. Avgasreningssystemet och motorns dimensioner är extremt kompakta för att garantera maximal sikt.

Flera chassialternativ
Den nya A-serien täcker ett extremt brett effektområde från 75 till 130 hästkrafter. Detta har möjliggjorts genom ett smart modulsystem. Tre olika chassistorlekar finns tillgängliga, vilket gör det möjligt att erbjuda ett brett utbud effektklasser samtidigt som man använder en gemensam design och flera gemensamma komponenter. Och, som alltid hos Valtra, en utmärkt markfrigång – självklart för skogsbruk, men till stor hjälp även i fält vid t ex växtskyddsarbete och vallskörd.

Nästan hälften av traktorerna i A- och N-serierna beställs med fabriksmonterad frontlastare. Den nya 4:e generationen A4 kan fås med en ny generation fabriksmonterade frontlastare i alla chassistorlekar. Den nya G-serien frontlastare har nya parallellstag och nytt redskapsfäste, vilket ger bättre sikt och ökad stabilitet.

A4-seriens tekniska design avspeglas även i traktorns utseende. Allt är helt nytt. Den nya traktorserien erbjuder utmärkt sikt, inte bara vid frontlastararbete utan vid alla arbetsuppgifter såväl dag som natt, i bra eller dåligt väder, inne i byggnader och ute på fältet. Konceptet för ”Utmärkt sikt året om” har redan haft stor framgång med N4- och T4-serierna.

Mångsidiga transmissioner
I den nya A-serien stöds Valtras välrenommerade HiTech elektriska fram/back-transmission av den bästa mekaniska transmission som någonsin skådats i den här traktorklassen. De 12 fram- och backväxlarna ligger i endast två grupper, vilket minimerar antalet växlingar som görs med de båda spakarna. Även ett krypalternativ är möjligt, där man kan köra i långsamma 90 m/h (1 400 rpm), vilket gör detta till en verkligt mångsidig växellåda.

Aggressivitet mellan fram- och backväxling kan justeras för att passa förare med olika arbetsuppgifter eller körvanor. Utöver detta underlättas körningen ytterligare av AutoTraction och HiShift – välkända Valtra-innovationer som minimerar användningen av kopplingspedalen. En synkroniserad fram/back-transmission kommer att lanseras framöver för kunder som kör färre timmar eller inte arbetar med frontlastare.

Upp till 5,2 tons lyftkapacitet och ett hydraulflöde på 98 l/min
Nya A-serien levereras med elektriskt styrd AutoControl trepunktslyft, precis som övriga Valtra-traktorer. Den smarta basmodulen ger samtliga A4-modeller en lyftkapacitet på upp till 5,2 ton.

Öppet center-hydrauliken ger tillräckligt flöde för alla arbetsuppgifter. Upp till 98 l/min garanterar snabb hantering även med stora frontlastare eller andra redskap. Traktorer ur nya A-serien kan utrustas med upp till tre fjärrstyrda ventiler. Utbudet av tillval omfattar även hydraulflödeskontroll.

Helt ny hytt
A4-serien har fått en helt ny hyttdesign som erbjuder mer utrymme än någon annan traktor i denna klass. Hytten är både bekväm och funktionell, vilket gör traktorn tilltalande och användarvänlig. Utmärkt ergonomi stöds av elektronik som 4WD, differentialspärr, trepunktslyft och övervakningsskärm. Den nya hytten är också mycket tyst och ett rejält passagerarsäte finns som tillval. Och glöm inte LED-bakljusen – ett tillval snarlikt dem som erbjuds i N4- och T4-serierna!

Användargränssnitten är typiska för Valtra, detsamma gäller den ljusa interiören. Du kan koppla av och ändå arbeta effektivt. Hyttens bredd och sikt kan jämföras med Valtra N4 och T4, förutom att hytten på den mindre A4-serien är något kortare. Som i alla Valtra-traktorer kan förarstolen svängas 180 grader för att man enkelt ska kunna arbeta i omvänd körriktning.

Nya A-serien skräddarsys efter kundernas behov
Som alla Valtra-traktorer skräddarsys även den nya A-serien enligt kundernas önskemål på Valtra-fabriken i Finland. Modulkonstruktionen och de hundratals funktioner och tilllval som finns tillgängliga gör det möjligt att anpassa 4:e generationen A-serie helt och hållet efter kundens behov. Ytterligare anpassningar av traktorn kan också göras i Valtra Unlimited-studion. AGCO Finance och andra tjänster erbjuds för att göra ditt val ännu mer lönsamt.Leveranser startar i sommar
Den nya A-serien som tillverkas i Suolahti lanseras på SIMA 2017. Serieproduktion startar under sommaren 2017. Traktorerna kommer att finnas tillgängliga för andra mässor och demokörningar från och med juli månad.

Modellserie
A4-serien består av sju olika modeller i tre chassistorlekar. Samtliga modeller levereras med hytt och fyrhjulsdrift.

Användarvisningsbild

Re: Valtra A4- serien

Fredrik Reuter  
#441316 Lite bilder kommer här.
Ursäkta att jag är fåordig, det är bråda dagar med månadens nyhetsbrev...

Avatar Fallback

Re: Valtra A4- serien

Blivande snickare  
#441337 Snälla @Fredrik Reuter be inte om förlåt!
Redan det att du söker infon å skriver inlägget är föredömligt! :-BD

Användarvisningsbild

Re: Valtra A4- serien

Sidekicknicke  
#441356 Undra om den kommer finnas med twin trac?!

Användarvisningsbild

Re: Valtra A4- serien

bengt.a  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#441360 Varför är alla före Valtras egen hemsida ??

Avatar Fallback

Re: Valtra A4- serien

donky-kong  
#441361
bengt.a skrev:Varför är alla före Valtras egen hemsida ??
Det finns bilder och broschyr på valtra. Com

http://www.valtra.com/newaseries.aspx

Avatar Fallback

Re: Valtra A4- serien

Zalman  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#441372 Ser bra ut på många sätt, dock saknar jag minst en snabbväxel.

Användarvisningsbild

Re: Valtra A4- serien

Aqualize  
#441380
Sidekicknicke skrev:Undra om den kommer finnas med twin trac?!

Står inget i broschyren om det och alla tidigare 100/A-serier har ju saknat det så nog inte troligt

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).