lör 24 jul 2010, 00:04#96633
Tre av mina tips för en lyckad grillning (gillar när man kan göra en hel måltid på samma grillbädd):
Grilla gårdagens kokta nypotatis direkt på grillen brevid köttet, rulla bara runt dom i lite saltad matolja först. Även smålök som man delat längs med och som fått dra i soja är ett snabbt och gott tillbehör.
Egen marinad är ett måste, men eftersom jag oftast är lite sen med att få köttet i marinad (för den optimala marineringen ska köttet gärna badda mer än ett dygn) så har jag kommit på att om man använder sig av en äggula när man gör grunden till marinaden så får man den mera majonnäs-aktig,vilket gör att marinaden stannar kvar på köttet mycket bättre. En underbar ört till marinaden är Rosmarin, tål hetta och funkar utmärkt till annat kött förutom enbart lamm.
Efterrätt: Grillad Chevre med några feta ringar honung på. Säger inget mer.
* 911.4/360.2 * 921.1/350.1 * 801.C/330.2+ACC*
Rikard Järvinen - Åland