Skogsmaskiner (stora skogsmaskiner)

Våg i kranspetsen

4 inlägg 2172 visningar Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Våg i kranspetsen

finskpinne  
#95573 Någon som har erfarenheter av någon våg som monterats i kranspetsen? Isåfall vilken typ? Bluetooth, med kabel eller hydraulisk? Kör ganska mycket energived så jag skulle vara intresserad av en våg så kunden skulle kunna få betalt för sitt virke direkt å inte behöva vänta i ungefär ett år. Kör dessutom en hel del flerträdshantering så då fungerar ju inte maskinmätningen heller...   TS
Echo CS 7310ES, fällsågen för proffs.
Avatar Fallback

Re: Våg i kranspetsen

Ellingsson  
#95754 ja jag har kört det,och den va trådlös,det är väldigt svårt att få det att stämma perfekt,eftersom det kanske gungar och far med kranen lite mer än en lastbil,också orkar man inte väga varje knippe i varje lass,vi brukade väga 2-3 lass per trakt för att få en uppfattning av vikterna på sortimenten,sen så lastade vi så högt typ...måste tillläga att det är på nåt sätt jobbigt att väga dom här knippena med bara 1 och 2 pinnar i om man kör gallring,också tror jag att vikterna inte stämmer så bra när det blir sånna knippen.bättre med våg på lastutrymmet tycker jag då!

Avatar Fallback

Re: Våg i kranspetsen

kjugekarlsson  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#95770 Lastbilarna kör ju hydrauliskt är där har jag aldrig varit med om några problem och kalibrerar man bara den rätt och med jämna mellanrum om det händer något så slår det inte på många kilo hit och dit.

Användarvisningsbild

Re: Våg i kranspetsen

finskpinne  
#96088
Ellingsson skrev:ja jag har kört det,och den va trådlös,det är väldigt svårt att få det att stämma perfekt,eftersom det kanske gungar och far med kranen lite mer än en lastbil,också orkar man inte väga varje knippe i varje lass,vi brukade väga 2-3 lass per trakt för att få en uppfattning av vikterna på sortimenten,sen så lastade vi så högt typ...måste tillläga att det är på nåt sätt jobbigt att väga dom här knippena med bara 1 och 2 pinnar i om man kör gallring,också tror jag att vikterna inte stämmer så bra när det blir sånna knippen.bättre med våg på lastutrymmet tycker jag då!


Eftersom jag tänker väga virket när jag lastar av och inte när jag lastar på så tror jag inte att det är någon skillnad mellan skotaren å lastbilen, och då slipper man väga 1-2 pinnar i taget utan man får ju ta fulla gripar. Vägning med skotaren är en godkänd mätmetod i Finland så jag tänkte delvis gå över från maskinmätningen till vågmätning. Men det är bara vissa vågar som är godkända och så vitt jag vet så är inte vågarna som är inbyggda i lastutrymmet så exakta att de är godkända, de måste vara lika exakta som maskinmätningen måste vara, alltså +/- 4%. Eftersom jag till 95 % kör gallring så kör jag en hel del flerträdshantering och då är det ju omöjligt att använda sig av maskinmätningen.

   TS
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).