Arbetskläder för skogen

Husqvarna X-COM R bluetooth

21 inlägg 24136 visningar 11 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Re: Husqvarna X-COM R bluetooth

Skogsfix  
#702454 Kan tillägga om husqvarnas lurar att jag är inne på 3 paret nu först kom det bara ljud i ena hörluran sedan slutade dom ta emot laddning och 3paret som jag nu anväder tappar konstant kopplingen till telefon medan jag pratar i mikrofonen.

Avatar Fallback

Re: Husqvarna X-COM R bluetooth

amazon  
#702483 Har haft stihls blåtandshjälm nu i ett år på hobbyverksamhet. Mycket trevligt att ha svag musik i bakgrunden och få signal när ett sms eller samtal kommer. Haft Hva technical hjälm innan men tröttnade på kåporna som trillade av hela tiden. Ringer det stänger jag av sågen och pratar. Går att köra traktor och prata men är ju inte som peltors headset. Laddningen räcker cirka en arbetsvecka och laddare medföljer. Hjälmen likvärdig Husqvarnas i bekvämlighet. Ljuddämpningen likvärdig. Är inget kanon ljud i dem men är ju fortfarande ett arbetsredskap. Mina lösa öronsnäckor vill jag inte ha tillbaka och ljudet var inte bättre i dem med kuporna över. Enda negativa är väl "svettbandet" i framdelen som luktar unket efter en svettig dag 🙂 Skulle definitivt köpa en igen om den skulle gå sönder. Men som sagt är på hobbynivå och tror inte att en proffshuggare kan gå runt och prata under tiden han sågar då den inbyggda mikrofonen inte klarar detta som en peltor. Uppkopplingen har fungerat felfritt. Har även köpt stihls lurar utan hjälmen då jag körde runt på åkklipparen med hjälm på huvudet mitt i sommaren😁.

Avatar Fallback

Re: Husqvarna X-COM R bluetooth

alias  
#702490
rejser skrev:https://www.granngarden.se/hjalmpaket-stihl-advance-x-vent-bt/p/1266708

Någon som testat den som alternativ? Väldigt mycket billigare än husqvarnas dito


Radiolurar i all ära, men när det kommer till huggarhjälm så prioriterar jag ljusgenomsläppet genom viziret alla dagar i veckan. När jag bytte hjälm senast, för några år sedan, så hade HVA:s proffshjälm klart bättre ljusgenomsläpp än Stihls dito.

Vet dock inte om det är så ännu - någon som har koll?

MVH
Alias

Användarvisningsbild

Re: Husqvarna X-COM R bluetooth

Skogsfix  
#702493 När man är ensam i skogen minst 35 timmar i veckan är det nog skönt med en ljudbok nu och då skulle bli tokig utan.

Avatar Fallback

Re: Husqvarna X-COM R bluetooth

adahlm  
#771492 Håller på att titta på ny hjälm till röjandet och stötte på den här tråden,
Är Husqvarnas hjälm faktist såpass dålig som det kommit fram här tidigare eller har det gjorts nån uppdatering sen dess?
Stihls motsvarande är hälften billigare men har ingen radio eller samtalsmöjlighet, kanske man klarar sig utan?

Avatar Fallback

Re: Husqvarna X-COM R bluetooth

r93  
#771520 Jag köpte stihls hjälm med bt lurar i somras, är nöjd så här långt, inte använt så många timmar, men dom fungerar bra tycker jag!

Kommer troligtvis att köpa deras ”nakna” bt lurar med då även jag kört gräsklippare i sommar med huggarhjälm.

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).