Skogsnyheter

Husqvarna stämmer Briggs & Stratton

4 inlägg 3065 visningar 2 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Husqvarna stämmer Briggs & Stratton

Torbjörn Johnsen  
#728377 Husqvarna skickade idag ut ett pressmeddelande inom ramen för sin skyldighet att informera aktiemarknaden om förväntade avvikelser. Det handlar om att underleverantören av förbränningsmotorer, Briggs & Stratton LLC meddelat Husqvarna att den endast kan leverera en liten mängd av de motorer som Husqvarna beställt för 2022. Beskedet kommer enligt Husqvarna så sent att det inte går att hitta alternativa leveranser utan det finns istället risk för en negativ påverkan på finanserna under 2022. Med upp mot två miljarder kronor.

Husqvarna har därför stämt Briggs & Stratton i delstaten South Carolina i USA i syfte att förmå dem att leverera enligt de beställningar och avtal Husqvarna anser sig ha.

Läs hela pressmeddelandet här:
Motorproblem för Husqvarnas bensingräsklippare 2022? Här en Husqvarna LC347VI med motor från Briggs & Stratton. Källa: Husqvarna.com
   TS
Skogsnolia 2023
Avatar Fallback

Re: Husqvarna stämmer Briggs & Stratton

busholle  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#728400 Det känns onekligen desperat. Jag tror knappast att de får fler motorer på det viset. Allt och alla har leveransproblem just nu så att försöka skrämma en av världens största motortillverkare till att prioritera bort andra kunder för en själv kan få en rekyl som bara drabbar Husqvarna.

Avatar Fallback

Re: Husqvarna stämmer Briggs & Stratton

Mangan  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#728406 Vilka produkter har de B&S motorer i?

Användarvisningsbild

Re: Husqvarna stämmer Briggs & Stratton

Elis76  
#728411 Gräsklippare och åkgräsklippare.

Husqvarna använder sig även av motorer från Honda och Kawasaki.

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).