Skogsekonomi

Reklamavdraget på virkespriset

20 inlägg 3838 visningar 5 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Re: Reklamavdraget på virkespriset

Mellberg  
#704364 Tycker nog att både bollen och bosse hamnar lite snett här, era filmhänvisningar hamnar inte speciellt högt upp i denna kategori. 👎

Landshypotek Bank
Användarvisningsbild

Re: Reklamavdraget på virkespriset

Badbollen  
#704366 Nu sa vi inte att dessa filmer var någon universallösning heller. 😉 Du får såklart komma med egna förslag och idéer 👍 som vi sedan kan diskutera. Uppmuntra istället för att ge tummen ner, tycker jag.

Istället var syftet att ge en fingervisning om vad de nuvarande filmerna saknar, dvs. förståelsen om att skogsnäringen omfattas av omtanke och långsiktighet. Det sker ingen skövling, hänsynslös rovdrift, "snabba pengar", eftersträvan av monokulturer eller utarmning av naturresurser som debattinlägg och filmer ger sken av. Bosses film ger en helt annan bild!

Sedan behöver självfallet reklamen innefatta mer än bara skogsägarens roll.

Avatar Fallback

Re: Reklamavdraget på virkespriset

Bosse1  
#704368
Mellberg skrev:Tycker nog att både bollen och bosse hamnar lite snett här, era filmhänvisningar hamnar inte speciellt högt upp i denna kategori. 👎



Tycker vi höll oss till ämnet 😇

https://iskogen.se/skogsbruk/svenska-sk ... r-satsade/

"Företrädarna för bolagen och föreningarna som sjösatt Svenska skogen verkar hur som nöjda, och inte många i branschen ifrågasätter projektet? Planen verkar också vara att fortsätta på inslagen väg enligt Magnus Kindbom på LRF Skogsägarna och Åsa Bihl som är programdirektör och VD på Svenska skogen."

Användarvisningsbild

Re: Reklamavdraget på virkespriset

Emanuel90  
#704370
Badbollen skrev: Det sker ingen skövling, hänsynslös rovdrift, "snabba pengar", eftersträvan av monokulturer eller utarmning av naturresurser som debattinlägg och filmer ger sken av. Bosses film ger en helt annan bild!

Sedan behöver självfallet reklamen innefatta mer än bara skogsägarens roll.

Jodå det sker det absolut skulle jag säga, men det viktiga är att allmänheten förstår att det bara är i undantagsfall som det sker, att privatskogsbrukare i allmänhet sköter sig bra.

Avatar Fallback

Re: Reklamavdraget på virkespriset

Bosse1  
#704499 Skattefinansierad propaganda.

Från ansiktesidan Skydda Skogen.

"Robin Pettersson
Sebastian Kirppu ber om ursäkt här är lite siffror istället.Naturskyddsföreningen erhöll under perioden 2007 till 2012 inte mindre än 343 miljoner kronor i bidrag från statliga myndigheter. Andelen statliga bidrag är kraftigt stigande.
Vid en genomgång av den ideella miljöorganisationens årsredovisningar från 2007 till 2012 framträder bilden av en intresseorganisation där allt större del av finansieringen kommer via skattsedeln och inte via medlemmarnas avgifter.
Per den sista december 2012 hade föreningen fått 343 miljoner kronor av allmänna skattemedel via diverse myndigheter. Största bidragsgivaren utan jämförelse är SIDA som ensam stått för drygt 270 miljoner kronor. Därefter kommer Naturvårdsverket som bidragit med drygt 30 miljoner under samma period och Kemikalieinspektionen kommer på tredje plats med i sammanhanget blygsamma 15 miljoner.
Förhållandet mellan medlemsavgifterna och bidragen ur statskassan har gått från 83 procent, 2007 till att vid slutet av den redovisade perioden motsvara 37 procent. Omvänt betyder det att de statliga bidragen 2012 motsvarar 271 procent av medlemsavgifterna. Medlemsavgifterna är tämligen jämna över åren medan intäkterna från staten är kraftigt stigande.
Naturskyddsföreningen som ideell förening finansieras såldes i allt större utsträckning av allmänna skattemedel och allt mindre av medlemmarnas egna avgifter."

Någon står med brallan nere..

"Sebastian Kirppu
Robin Pettersson du silar mygg och sväljer kameler."

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).