Skogsfastigheter

Hur stor servitut behövs för trekammarbrunn med infiltration

20 inlägg 4625 visningar 6 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Re: Hur stor servitut behövs för trekammarbrunnmed infiltrat

Sne4  
#693710 bakgrunden lät dock inte bra. Kommunen godkänner placeringen, men inte tycker de att "lägg det på grannens mark". Det finns slutna lösningar för de som inte har tillräckligt med mark för att ordna dricksvatten och infiltration på ett säkert sätt.

En stilla fråga är avstånd från infiltration till närmsta Sälg(som exempel)där kommer ytbehovet upp för servitutet.

kompromiss: förstärkt markbädd på egen mark, med avrinning in på annan fastighet.

Den personen som drog den rövaren skulle jag kontrollera med jämna mellanrum och ta tag i nästa annekteringsförsök omedelbart.

Ta hjälp av Nordeas skogsspecialister, vi finns på sju platser i landet.
Användarvisningsbild

Re: Hur stor servitut behövs för trekammarbrunnmed infiltrat

Skogsvaktaren  
#693716 Hen påstår att markägaren godkänt placeringen muntligt vilket inte stämmer dessutom är det inom strandskyddsområde . Kommunen har godkänt avloppet och menar att den lokalisering inom den egna tomten bara är en princip, de har godkänt avloppsbrunn med infiltration dessutom ger de strandskyddsdispens i efter hand i samband med att de godkänner avloppetsanl.
Att hen inte har markägarens tillstånd anser kommunen är en civilrättslig sak. Enligt kommunen och tomtägaren räcker det med muntligt avtal vilket jag bestrider då inget finns.
Kan tillägga att det är ett komunalt lantmäteri som varit i blåsväder tidigare.
Tomtägaren har ju försökt och även olovligt annekterat mark med förråd vedförvaring mm släp och båtförvaring grillring mm, muddrat i vatten utanför som hen ej äger samt fält ner träd utan tillstånd, förvisso fick jag ersättning för dessa efter mycket tjat och jag var för billig då, tog bara 100kr per träd. Ville vara snäll. Hela tiden tjafs och bråk med denna. 😀
Men jag har fått styrkt i alla fall 250 kvm anser jag är ett försök att utöka tomten. Som Mange skrev den yta som den tar upp i dag tycker jag är rimligt vilket är ca 30 Kvm . 😀

   TS
Avatar Fallback

Re: Hur stor servitut behövs för trekammarbrunnmed infiltrat

torpöbo  
#693754 Utifrån givna indata begär handräckning, sätt upp viltstängsel i tomtgräns.

Användarvisningsbild

Re: Hur stor servitut behövs för trekammarbrunnmed infiltrat

Sne4  
#693844 Det var några år sedan jag satt och läste i NJA (nytt juridiskt arkiv) i ett sådant här läge är det bra att veta exakt hur tidigare domar lyder och varför. Gör lite efterforskningar innan de slagkraftiga "Gör så här" tipsen följs.

men visst blir man helt plötsligt sugen på endurobana, hyra ut mark till paintballklubb osv osv.

Handräckning är ett bra tips, men har för mig att det går att bestrida och då blir det tingsrätten som tyvärr ibland inte är helt förutsägbart. Oklar gränsdragning? stenröse/tomtpinne som magiskt försvunnit? det hävdade muntliga avtalet?
ska det påbörjas gäller det att man har koll på var det hela kan landa.

Avatar Fallback

Re: Hur stor servitut behövs för trekammarbrunnmed infiltrat

bengt.a  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#694903 50-60 m2 så det finns plats för grävmaskin på sidan.

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).