Traktorer och processorer

Fälgar

5 inlägg 1606 visningar 1 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Fälgar

verumiten  
#690231 Hej. Finns det någon på forumet som känner till om det finns någon tillverkare av skogsfälgar för traktor i Sverige eller något företag som kan bygga om befintliga helsvetsade fälgar? Gott Nytt År på er allihopa.   TS
Lantmännen Maskin
Användarvisningsbild

Re: Fälgar

Fredi  
#690232 Om du har helsvetsade fälgar så är de inte tillräckligt starka för skogsbruk då så som de är? Om kanten är svag så är det bara att svetsa ett rundjärn runt kanten som förstärkning och eventuellt ventilskydd om de inte har.

Användarvisningsbild

Re: Fälgar

verumiten  
#690543 Kanten e inget problem, den håller nog o ventilskydd finns. De ja e ute efter e att skära loss fälgtallriken o flytta i sidled så att fälgen blir djupare på insidan. Där e 17 cm mellan däck o skärm, tycker de e för mycket o traktorn e lite för bred (2,54), kunde varit 20 cm smalare.

   TS
Avatar Fallback

Re: Fälgar

ÅsaNisse  
#690571 Vad händer om du vänder på fälgen? Blir det för smalt då?

Användarvisningsbild

Re: Fälgar

skogsjan695xl  
#690644
verumiten skrev:Kanten e inget problem, den håller nog o ventilskydd finns. De ja e ute efter e att skära loss fälgtallriken o flytta i sidled så att fälgen blir djupare på insidan. Där e 17 cm mellan däck o skärm, tycker de e för mycket o traktorn e lite för bred (2,54), kunde varit 20 cm smalare.


Vad är vittsen med så smal traktor till? Kör du med timmerkärra efter?

 Besvara  
  • Sida 1 av 1
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).