Skogsfastigheter

Strandskyddsutredningen: enklare att bygga strandnära

17 inlägg 3134 visningar 7 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Re: Strandskyddsutredningen: enklare att bygga strandnära

Ent  
#687941
Skogsola skrev:Behåll nuvarande strandskydd på 100 meter. Ta bort allt utökat strandskydd på 200-300 meter som länsstyrelserna hittat på. Tillåt enkla Attefallskojor på 25 m2 ner till 25 meter från vattnet. Stora lyxvillor med altaner ända till vattnet är inte så trevligt för omgivningen heller.

Det finns ju mellanting. För övrigt kan jag se det tjusiga i grosshandlar-sommarhusen från förra sekelskiftet i Stockholms skärgård. Jag kommer aldrig ha råd med ett sådant hus och det ligger för ocentralt i landet, (från mitt håll sett) men jag missunnar ingen att skaffa ett. Ett nytt och påkostat sommarhus är inget som skämmer utsikten för mig i alla fall. Det blir ett riktmärke om inte annat. Och om ägarna flyttar till sommarhusen på heltid kommer deras tidigare bostäder ut på marknaden. I mina trakter är strandnära sommarhus dyrare än villor, mycket pga den döda hand som vilar över nybyggnationer.

Ta hjälp av Nordeas skogsspecialister, vi finns på sju platser i landet.
Avatar Fallback

Re: Strandskyddsutredningen: enklare att bygga strandnära

Mangan  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#688115 Låt folk bygga hur nära stranden dom vill, om dom fixar en gångstig mellan huset och vattnet.

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).