sön 22 nov 2020, 18:24#681509
Joakim S skrev:vinterrojarn skrev:Fårikål?
Nej:). Men det är lamm iaf.
Pinnekjøtt 😊. Varför det heter så, ser du längst ner i grytan. Man lägger pinnar i botten, och fyller vatten, så pinnarna precis sticker upp ovanför vattnet. Sen lägger man köttet uppe på pinnarna för att dampas. Serveras med potatis och rotmos. 😊
Sjukt gott, och ett måste på den här tiden.
När jag bodde i Hong Kong gjorde jag mitt eget. Köpte får på kötmarknaden, saltade det och senn rökte jag det i en digen pappkassa, innan det fick hänga på köket och torka med en fläkt som blåste på det. Bjöd kinesisk gäster på middag, och de åt rent det jag hade tänkt skulle vara nog för tre dager för familjen och mig.
Tips: Använd färsk, avbarkat björk som pinnar. Ger en extra bra smak.
Jack of all trades, master of none!