Skogsnyheter

Stora Enso vill spränga miljongränsen i Skoghall

2 inlägg 2504 visningar Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Stora Enso vill spränga miljongränsen i Skoghall

Fredrik Reuter  
#679097 Stora Enso startar nu en förprojektering för en ökning av produktionen av massa och kartong vid sitt bruk i Skoghall utanför Karlstad. Om både projektering och miljötillstånd går som planerat så avser Stora Enso att ha över 1 miljon ton i årlig produktion av kartong vid Skoghalls bruk 2024.

Den så kallade förprojektering som nu inletts planerar för en rejält utökning av massaproduktionen. Från dagens 370.000 ton till 780.000 ton. Det är denna massa som Stora Enso till största del sedan använder för kartongtillverkningen. Både massa och kartong görs på Skoghalls bruk och därför är fabriken ett så kallat integrerat bruk.

Förprojekteringen avser en ökning av kartongtillverkningen om 120.000 ton per år. Med en nuvarande produktion om 885.000 ton per år innebär det att Stora Enso nu satsar på att tillverka över 1 miljon ton kartong årligen vid Skoghalls bruk med start under tredje kvartalet 2023. Dessutom skulle ökningen av massatillverkningen göra att 220.000 ton så kallad marknadsmassa kan distribueras 2024.

Stora Enso beräknar att om projektet genomförs innebär en investering på mellan 8,2 - 8,6 miljarder SEK.
Bild från Stora Enso och Skoghalls bruk.




   TS
Elmia
Avatar Fallback

Re: Stora Enso vill spränga miljongränsen i Skoghall

Skogsola  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#679193 Blir det lyftet ur prisdiket och vi kan börja gallra igen år 2023?

 Besvara  
  • Sida 1 av 1
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).