Skogsmiljö och Trädlära

Hur man får veta

3 inlägg 1660 visningar 1 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Hur man får veta

Uvskogen  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#67320 Fick bra hjälp från en person på länsstyrelsen idag. Visade sig att de har en karttjänst där man kan se alla möjliga "naturkopplade" skydd inklusive Skogsstyrelsens! Och det är inte få anledningar de har om de vill ta skog och mark från en :surp:

(vet inte om alla länsstyrelser har det, men här är länken till den i Dalarna i varje fall så får ni se http://www3.dalarna.se/website/RUM/htm/viewer.asp )

Bifogar en bild runt min lilla skog, den känns ännu mindre nu, inklämd som den är :???: . Min skog är ungefär det som ligger inom den svarta cirkeln, resten är markeringar för olika typer av skydd :???:
Runt mig 3.jpg
   TS
Användarvisningsbild

Re: Hur man får veta

Niking  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#67357 De publika GIS-tjänsterna är bra, men det kan vara värt att kolla runt på olika myndigheters GIS-tjänster för att få en bättre överblick. Kolla in GIS-tjänsterna från Länsstyrelsen, Vattenmyndigheten (Vattenkartan), Skogsstyrelsen (Hänsynskartan och Skogens Pärlor), Riksantikvariämbetet (FMIS).

Tänk på att länsstyrelsen har en tjänst, där olika teman kan laddas ner som Shape-filer. Dessa Shape-filer kan förhandsgranskas på nätet. Skogsstyrelsen har också en liknande tjänst (Skogens källa), men den är dessvärre lösenordskyddad

Dock vilja jag varna för två potentiella och allvarliga brister hos dessa GIS-tjänster:

    1 Hur aktuell är databasen? Det kan ha gjorts nya fynd på din mark som ännu inte hunnit redovisats på GIS-tjänsten, men som kan vara grund för konfiskation eller ett avslag på en hyggesanmälan.

    2 Redovisas verkligen allt, eller finns det fynd som myndigheten medvetet valt att inte redovisa - som kan vara grund för konfiskation eller ett avslag på hyggesanmälan?


Jag vill passa på att länka till den uppsats i ämnet som jag skrev för några år sedan http://www.his.se/PageFiles/3656/Publik ... anguage=sv
/Niklas

Avatar Fallback

Re: Hur man får veta

orre  
#67478 Här är länken till alla län

http://gis.lst.se/lanskartor/

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).