Traktorn i skogen

Val av skogsvagn.

3 inlägg 1689 visningar 1 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Val av skogsvagn.

easton  
#655126 Hejsan!

Har en Valmet 604 hemma på gården, och börjat titta runt på en huggarvagn men vilken storlek bör jag sikta in mig på för att traktorn ska orka med? både motormässigt och hydraulmässigt? Några tips på vad man ska titta efter och vad man ska undvika? Tänkte inte lägga en förmögenhet idag på en vagn utan det få bli i framtiden då man bytt upp sig på maskinfronten.

Tanken är väl att det är årsveden som ska in och lite annat timmer då jag har sågverk på gården som det hobbysågas lite på nu och då. Har en timmervagn idag utan kran så skulle vara skönt att slippa behöva handlassa även om det är bra så man slipper gå på gym. 😎 😎


Mvh E   TS
Vinterkampanj från Lantmännen Maskin
Avatar Fallback

Re: Val av skogsvagn.

källefall8  
#655256 En 8-tons vagn är väl ganska lämpligt till den traktorn. Finns en hel del begagnat runt 50 tusen. Du bör nog ha kedjor på bakhjulen lite beroende på terräng.

Avatar Fallback

Re: Val av skogsvagn.

bengt.a  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#655886 8 eller 10 tons vagn har inte så stor betydelse, hydraulik på 604 är lite klen i vilket fall. Se till att få en kärra med så bärande hjul som möjligt.

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).
Liknande Trådar