Trähantverk

Framtidens skogsprodukter - skogsbrukets mål

3 inlägg 5328 visningar 1 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Framtidens skogsprodukter - skogsbrukets mål

skogshare  
#655406 Vill gärna för säkerhets skull rekommendera Skogsindustriernas sida - svenskaskogen.nu/#start - där de flesta framtida användningsområden för virke presenteras på ett oerhört pedagogiskt och spännande sätt. Bara att klicka sig fram i presentationen med hjälp av punkterna på höger sida. Det är ju vilka av dessa produkter ni skogsägare tror mest på, i kombination med de uppskattade kostnaderna för att producera den ändamålsenliga råvaran och den grovt uppskattade prisutvecklingen för de aktuella sortimenten, som i stor utsträckning kommer att vara avgörande för den långsiktiga inriktningen av ert skogsbruk (trädslag, förband, omloppstider och inte minst valet mellan volym-eller kvalitetsproduktion). Mycket nöje ! 



   TS
Woodmizer sågverk
Användarvisningsbild

Re: Framtidens skogsprodukter - skogsbrukets mål

skogshare  
#776582 Ur dagens Aftonbladet:

"Rådet: Bara klimatneutrala nybyggen från 2030

i dag kl 18.09
av Adrian Ericson
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Rr ... try=977869

Ministerrådet har enats om att endast klimatneutrala hus ska få byggas inom EU från och med 2030, skriver ARD.

Dessutom ska hela bostadsbeståndet vara fritt från utsläpp till 2050. Unionens energiministrar vill också ta fram krav på energieffektivitet för existerande byggnader och bostäder.

Men. För att förslagen ska bli verklighet krävs att EU-parlamentet röstar för. Om så sker återstår att se."

Dessa förslag bör ju passa byggnation med massivt trä och träfiberbaserat skiv- och isoleringsmaterial som "handen i handsken" om de går igenom

   TS
Avatar Fallback

Re: Framtidens skogsprodukter - skogsbrukets mål

Mangan  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#776614 Äh, det kommer säkert vara OK att bygga i betong och stål om man klimatkompenserar. Tex genom att plantera träd i Afrika...

 Besvara  
  • Sida 1 av 1
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).