Vad hade du på tallriken idag?
Ska prova "Oskars",,,,,,
Det är så roligt att leva, för då får en si hur det går.
Elias skrev:Surströmming är inte det rutten fisk? huvva är ingenting jag äter i varjefall. Blev köpemat idag från woknroll. kyckling med cashewnötter och ris.. SÅ otroligt gott, påminner mig om tiden jag jobbade i kina.
Jomen exakt, det är precis vad det är, då är vi åtminstone två i Västerbotten som insett detta beklagliga faktum.

Här blev det makaroner med lök, ost och basilika, typisk gräsänklingsmiddag här, det tycker inte hustrun är nån riktig mat, så det blir bara när jag är ensam herre på täppan.
Processen kallas för "fermentering" eller att den är "syrad" vilket är en gammal konserveringsmetod ända från 30 åriga krigets dagar.
En rätt som man antingen gillar eller hatar!.
För min del tog det hela 19 år innan jag åt motvilligt åt min första strömming, och nu är det lika självklart som att käka sill på midsommarafton eller kräftor,,,,,,
Det är så roligt att leva, för då får en si hur det går.
Får väl se om man någongång kommer gilla detta!
Det luktar inget vidare, men prova gärna någon gång, för det smakar dessto bättre.
Det är så roligt att leva, för då får en si hur det går.

Men precis som Elias så ogillar jag den rejält, och jag har faktiskt försökt, flera gånger med alla olika knep och tillbehör, men nääää! Bättre att spara den till er konnässörer!
totte skrev:Jomenvisst, men det är lika roligt varje år att drämma till med "rutten fisk", brukar sätta fart på strömmingsfantasterna!
Jodå,,,Du lär säkert reta upp en och annan medlem i "surströmmingsakademin" med det utlåtandet.

Däremot är det många som faktiskt lever i tron att fisken är "rutten" eftersom det luktar "mysko",,,, men så är naturligtvis inte fallet.
Det är så roligt att leva, för då får en si hur det går.
valmet901 skrev:Köttsoppa
På burk var lite skeptisk men det var ju gott
Blir bättre med lite älgkött i,,,,,,,,
Det är så roligt att leva, för då får en si hur det går.